Hlavní obsah

Něco takového jsem ještě neviděl, podivoval se Arteta po bizarním vyloučení

Fotbalisté Arsenalu ve čtvrtek proti Wolverhamptonu (1:0) ukončili šestizápasové čekání na vítězství, trenér Mikel Arteta přesto po ligovém utkání úplně spokojený nebyl. "Kanonýři" totiž málem znovu doplatili na špatnou disciplínu. Tentokrát byl vyloučen po bizarní situaci útočník Gabriel Martinelli, jenž fauloval za žlutou kartu dvakrát v rozmezí pěti vteřin.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Mikel Arteta slaví těsnou výhru Arsenalu nad Wolverhamptonem.

Článek

"V téhle lize působím osmnáct let, ale něco takového jsem ještě neviděl. Podle pravidel to asi možné je, ale rozhodčí musí hodně chtít, aby udělil tímhle způsobem dvě karty," řekl Arteta na tiskové konferenci.

Arsenal poslal do vedení v 25. minutě Gabriel, jenže v 69. minutě situaci zkomplikoval Martinelli. Dvacetiletý Brazilec nejprve atakoval při autovém vhazování Podenceho a při udělené výhodě poté zastavil unikajícího Chiquinha. Sudí Oliver mu tak ukázal dvě žluté karty po sobě a následně i červenou, už čtvrtou pro Arsenal z posledních šesti duelů.

"Z některých rozhodnutích sudích nemám v poslední době radost. Dobře ale víme, že pokud budeme hrát pořád v deseti, tak těžko nasbíráme dost bodů. Bavíme se o tom v kabině, ale už nevím, jak to hráčům lépe vysvětlit," uvedl Arteta.

Pochopení pro neobvyklé řešení rozhodčího Olivera neměl ani sám Martinelli. "Jsem naštvaný, je těžké se smířit s takovou červenou kartou. Ale jsem hrdý na spoluhráče, že vybojovali vítězství," napsal na twitteru.

Arsenal se dostal na páté místo a v příštím zápase vyzve na svém hřišti Brentford. Martinelli u toho ale kvůli trestu nebude.

Reklama