Hlavní obsah

Šampion Lyles na Bermudách zaběhl stovku za 9,96 sekundy, pomohl mu vítr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sprinterský král loňského mistrovství světa Noah Lyles poprvé v této sezoně zaběhl stovku pod deset sekund. Závod na Bermudách v neděli vyhrál výkonem 9,96 sekundy, ale měl nedovolenou podporu větru tři metry za sekundu. Televizi NBC pak řekl, že má ještě spoustu práce před americkou atletickou olympijskou kvalifikací, která se uskuteční na konci června.

Foto: archiv Žanety Peřinové

Noah Lyles na archivním snímku s televizní reportérkou Žanetou Peřinovou.

Článek

Lyles před třemi lety získal na olympijských hrách v Tokiu bronz na dvoustovce. Pro Paříž má ale mnohem vyšší ambice po té, co loni na šampionátu v Budapešti získal světové tituly na stovce, dvoustovce i se sprinterskou štafetou.

Venkovní sezonu zahájil 13. dubna v Gainesville výkonem 10,01, na Bermudách byl v neděli s větrem o pět setin rychlejší. „Myslím, že jsem měl poměrně průměrný start a pak přišlo moje zrychlení. Rozhodně je toho hodně, co je potřeba dočistit,“ komentoval svůj výkon. Zvítězil o třináct setin sekundy před Kanaďanem Aaronem Brownem.

Čtvrtku jasně vyhrál trojnásobný olympijský medailista Kirani James z Grenady, který finišoval v čase 46,00. První dvoustovku po loňské operaci paty absolvovala členka zlatých amerických štafet z MS 2022 v Eugene Abby Steinerová a zvítězila za 22,71. Také ona měla podobně jako Lyles nedovolenou podporu větru.

Související témata: