Hlavní obsah

Šampiónka zařizuje nový domov. Přichází můj čas, směje se Špotáková

Praha

Malinký byt v centru Prahy stačil dvojnásobné olympijské šampiónce v hodu oštěpem Barboře Špotákové ještě v dobách, kdy byla jen s přítelem Lukášem. Už pár měsíců před narozením synka Janka v květnu 2013 však začala řešit, kde bude její nový domov.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpařka Barbora Špotáková zařizuje nový domov.

Článek

Vybrala místo ve středních Čechách nedaleko Prahy. A brzy se bude celá rodinka stěhovat do nového. „Stavíme už pět let. Na Vánoce ještě v domečku nebudeme, ale vlastně jsme ani neměli touhu nějak kvaltovat," vypráví Špotáková, která zatím i s partnerem a prvorozeným potomkem žije v Brdech. „Je to tam fajn, proto jsme stavaře nijak zbytečně nehonili," vysvětluje.

Brzy však klid brdských lesů opustí. „Před sezónou chci být přestěhovaná. Obětuju přesunu i soustředění v Africe," má jasno Špotáková. Zatímco dosud měl hlavní patronát nad budováním rodinného sídla přítel Lukáš, nyní otěže přebírá ona.

„Začínají se dělat interiéry, takže přichází můj čas," směje se Špotáková. „Hrubá stavba a to, jestli bylo něco v pravém úhlu či je dobře izolace, nebyl úplně můj problém. Lukáš mi všechno řekl a já tudíž měla přehled. Ale vnitřní zařizování je ženská záležitost," míní oštěpařka.

Názory konzultuje s interiérovou architektkou. „Je výborná, sedíme si lidsky. Rozhodně nemůžu všechno vymýšlet sama, na to nejsem stavěná," líčí Špotáková. S úsměvem přiznává, že s přítelem se domluví téměř na všech řešeních. „Na pár nedorozumění už došlo, když Lukáš třeba špatně slyšel, a pak jsme zjistili, že si představoval něco jiného. Ale většinou se shodneme. Jsme jako jedna duše."

Reklama

Související témata: