Hlavní obsah

Sotva sezóna začala, jamajská esa marodí. Bolt i Blake Tretru stihnou, věří však v Ostravě

Praha

Atletická sezóna se ještě naplno nerozběhla a tři ze čtyř nejrychlejších mužů planety už si musejí léčit bolístky. Světový rekordman na stovce Usain Bolt, jeho předchůdce v čele tabulek Asafa Powell i úřadující mistr světa Yohan Blake už museli kvůli zraněním měnit závodní plány.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Usain Bolt zdraví diváky během loňské Zlaté tretry v Ostravě

Článek

V sobotu se v jamajské metropoli Kingstonu koná mítink Jamaica International Invitational, ale fanoušci si žádné z domácích superstar mužského sprintu neužijí. V metropoli karibského ostrova, který proslavili bleskurychlí sprinteři, bude paradoxně hvězdou stovky Američan Tyson Gay. Sám se poslední roky trápil se zraněními, teď je ze čtveřice nejrychlejších mužů historie tím jediným zdravým.

Změna termínu přišla vhod

Napjatě sledují vývoj zdravotního stavu Bolta s Blakem i pořadatelé Zlaté tretry, v Ostravě by se oba měli představit 27. června ve štafetě. „Každého organizátora takové zprávy znervózní, oba jsou vedle českých hvězd hlavními taháky,“ připouští manažer mítinku Alfons Juck.

„Ale jsem optimista, podle zákulisních zpráv nejde o vážná zranění. Navíc máme štěstí, že letos se Tretra koná o měsíc později než v minulosti,“ připomíná. „Ve štafetě můžou oba běžet rovinku, což je zejména u Bolta výhoda, protože cítí bolest při běhu v zatáčce,“ dodává.

Co jamajská sprinterská esa trápí
Usain Bolt: Kvůli potížím se stehenním svalem zrušil sobotní start v Kingstonu. Už se vrátil k tréninku, ale jeho účast na středečním mítinku na Kajmanských ostrovech je nejistá.
Yohan Blake: Před třemi týdny odstoupil ze stovky v Kingstonu kvůli křeči, ale vyšetření ukázala dvě trhlinky ve svalu. Věří, že stihne červnový domácí šampionát a po něm Zlatou tretru.
Asafa Powell: Při březnových závodech v Austrálii odstoupil kvůli svalovému zranění. Už opět trénuje, startovat by měl 21. května na mítinku v Pekingu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články