Hlavní obsah

Součástí atletického MS v Eugene bude běžecký závod na 5 kilometrů pro veřejnost

Součástí atletického mistrovství světa v Eugene bude běžecký závod na pět kilometrů pro veřejnost. Uskuteční se 17. července při mužském maratonu, jehož trať bude zčásti kopírovat. Pořadatelé očekávají na startu dva tisíce běžců.

Foto: Brian Fluharty, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Akci bude ve spolupráci s organizačním výborem pořádat komerční partner Světové atletiky vyrábějící sportovní oblečení a obuv. "Tato událost je o inovacích a zapojení fanoušků, což jsou dva hlavní principy mistrovství světa v atletice Oregon 2022," uvedl v tiskové zprávě zástupce organizačního výboru James Tolputt.

Startovné bude 50 dolarů (asi 1100 korun). V cílovém prostoru se uskuteční divácký festival s občerstvením, velkoplošnými obrazovkami a dalšími aktivitami. Ten bude pro veřejnost otevřen nejen při mužském, ale také při ženském maratonu. Oba závody nebudou končit na stadionu Hayward Field, ale na bulváru Martina Luthera Kinga.

Atletické mistrovství světa se uskuteční od 15. do 24. července. Bylo přeloženo z loňského roku kvůli odkladu olympijských her v Tokiu. Poprvé bude světový šampionát pod širým nebem ve Spojených státech amerických.

Reklama