Hlavní obsah

Špotáková už vstupenku má. Na halové dostaveníčko evropské elity je fuč padesát procent lístků

Praha

Do začátku halového mistrovství Evropy v atletice, které bude hostit v příštím roce Praha, zbývá ještě 158 dní. Vstupenky na šampionát ovšem mizí doslova před očima! Přes padesát procent všech lístků je prodaných. Na sobotní a nedělní finálové odpoledne zbývá přibližně jen tisíc vstupenek.

Já už lístek mám, hlásí Špotáková

 
Článek

„Předprodej jsme zahájili těsně před začátkem mistrovství Evropy v Curychu a již nyní jsme překročili magickou hranici padesáti procent prodaných vstupenek, což považujeme za úspěch s ohledem na fakt, že většinou se o účasti na sportovní akce rozhodují diváci tak měsíc před jejím začátkem," říká předseda organizačního výboru HME Libor Varhaník.

Prestižní atletická akce se do České republiky vrací po dlouhých 37 letech, tudíž fanoušci budou mít jedinečnou možnost vidět špičkové evropské atlety a zároveň podpořit českou reprezentaci přímo v O2 Areně.

„Ceny vstupenek jsou přizpůsobeny tak, aby si mohl dovolit přijít fandit opravdu každý. Nejlevnější vstupenka na dopolední program stojí 150 korun," upozorňuje výkonný ředitel halového mistrovství Evropy Tomáš Janků.

Nejatraktivnější program, tedy sobotní a nedělní finálové odpoledne, je již téměř vyprodán. „Pohybujeme se na hranici 90 procent veškeré kapacity na sobotu a neděli odpoledne. Proto apeluji na fanoušky, kteří mají zájem přijít podpořit český národní tým, aby s koupí vstupenky neváhali," nabádá Janků.

Do propagace se zapojila i Špotáková

Halové mistrovství Evropy je prestižní a srdeční záležitostí pro mnohé současné i bývalé atletické reprezentanty. Do příprav halového šampionátu jsou zapojeni někdejší vynikající reprezentanti. Bývalý úspěšný reprezentant ve skoku do výšky Janků je výkonným ředitelem, šéfkou ambasadorského projektu je bývalá vynikající koulařka, osminásobná halová mistryně Evropy Helena Fibingerová.

V atletické obci jde o vysněnou akci, na kterou se všichni těší. A do propagace HME se zapojili i atleti, kteří svou disciplínu přímo v halové sezóně neprovozují. Dvojnásobná olympijská vítězka v hodu oštěpem Bára Špotáková natočila krátké video na podporu prodeje vstupenek.

„Halové mistrovství Evropy bude zvláště pro české atletické fanoušky svátkem. Bohužel jako oštěpařka se před domácím publikem v hale předvést nemůžu, ale byla jsem hned v začátcích u toho, když se rozhodovalo, zda Praha zvítězí. Halový šampionát si chci užít z diváckého pohledu, ale chtěla jsem nějakým způsobem ještě šampionát podpořit," vysvětluje svěřenkyně Jana Železného.

Krátké video vzniklo v restauraci U Pinkasů, oblíbeném podniku Báry. „Překvapilo mě, že v konečném důsledku jde o pár desítek vteřin, ale točilo se přibližně hodinu. Každý záběr se řeší do nejmenšího detailu, natočit klasický film musí být hodně náročné. I když jsem si původně představovala, že to náročné je, přeci jen mě ta detailnost překvapila. Je to pro mě zase dobrá zkušenost, natáčení jsem si užila, byla to sranda," říká Špotáková.

Reklama