Hlavní obsah

Světový rekordman v desetiboji Mayer nebude kvůli zranění závodit na HMS

Světový rekordman v desetiboji Francouz Kévin Mayer nebude za dva týdny závodit na halovém mistrovství světa v sedmiboji. Bělehradský vrchol zimní sezony raději vynechá kvůli zraněné pravé achilovce. Stříbrný olympijský medailista z Tokia to řekl novinářům při nedělním mítinku v Paříži, kde nenastoupil k závodu na 60 metrů překážek.

Foto: Profimedia.cz

Světový rekordman v desetiboji Francouz Kévin Mayer

Článek

"Začala mě bolet pravá achilovka v září po druhé dávce vakcíny, ale očkování nechci komentovat. Dokázal jsem se s bolestí poměrně dobře vyrovnávat až do ledna, kdy jsem těsně před závody dostal covid. S každou další halovou soutěží jsem cítil větší a větší bolest. V sobotu při tyčce v Rouen jsem měl problém chodit mezi pokusy. Jsou chvíle kdy musíte být zodpovědný. Je to zimní sezona, je to jen pro zábavu, takže ničeho nelituji," uvedl třicetiletý Francouz.

Práci, kterou v hale odvedl, považuje za dobrý základ pro venkovní sezonu. V červenci chce v Eugene usilovat o svůj druhý světový titul po té, co mu v roce 2019 cestu za obhajobou zmařilo zranění. Pak se rozhodne, jestli se vydá i na srpnové mistrovství Evropy do Mnichova.

¨

Reklama