Hlavní obsah

Tragédie! Na hvězdu se zřítila kovová konstrukce

Londýn/Praha
Aktualizováno

Sportovní svět je v šoku. Zasáhla jej zpráva o tragédii známého paralympionika, jenž zemřel v úterý večer při tréninku v Londýně. O příčinách smrti šestatřicetileté hvězdy média dlouho spekulovala, teď se objevila informace, že na oštěpařské eso se zřítil sloup, který je součástí ochranné klece u diskařského kruhu. Nehodu dál šetří policie.

Foto: Profimedia.cz

Paralympijský disk - ilustrační foto.

Článek

Známý oštěpař Abdalláh Hajájí ze Spojených arabských emirátů se v Londýně připravoval na v pátek začínající mistrovství světa handicapovaných atletů, kde se měl představit v soutěži oštěpařů i diskařů. Média informují, že v pět hodin odpoledne dostala záchranná služba zprávu o vážně zraněném muži na stadiónu ve východním Londýně. Lékaři se následně pokusili závodníka oživit přímo na ploše sportoviště, jejich snaha ale byla marná. O dvacet minut později už pouze konstatovali smrt sportovce.

Policie následně informovala rodinu o tragické události. Sportoviště, kde k hrůzné události došlo, bylo následně uzavřeno a hlídala jej policie. „Vyšetřování je teprve na začátku. Na muže se podle všeho zřítil kovový sloup, jenž byl součástí konstrukce sloužící k tréninku," uvedl mluvčí metropolitní policie.

Později se k nehodě vyjádřil i Madžíd Usaímí, viceprezident federace zdravotně postižených sportovců Spojených arabských emirátů. Ten řekl televizi Dubai Sports, že Hajájí normálně trénoval, když došlo k tragédii. "Nemůžeme diskutovat o podrobnostech incidentu, ale můžu říct, že během odpoledního tréninku pro vrhače, dopadla na  Abdalláhovu hlavu kovová klec," oznámil funkcionář.

Podle svědků události byl sportovec resuscitován přímo na trávníku stadiónu Newham Leisure Centre. „Bylo to šokující. Doufám, že byl ten člověk nakonec v pořádku," řekl médiím jeden z přihlížejících. Netušil, že událost měla tragický konec a Hajájí, který startoval i na paralympiádě v Riu 2016, tragickou událost nepřežil.

Sir Philip Craven, prezident Mezinárodní paralympijského výboru, označil událost za obrovskou tragédii. "Všichni jsme skutečně zničeni touto tragickou zprávou o smrti Abdalláha. Myšlenky a modlitby celého paralympijského hnutí směřují k jeho rodině a jeho nejbližším. Vyjadřujeme jim soustrast stejně jako národnímu paralympijskému výboru Spojených arabských emirátů," uvedl Craven.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.