Hlavní obsah

Tsegayová v Birminghamu zaostala o devět setin za světovým rekordem na trojce

Etiopská běžkyně Gudaf Tsegayová zaostala na mítinku v Birminghamu o pouhých devět setin za devět let starým halovým světovým rekordem krajanky Genzebe Dibabaové. Tsegayová, jež je majitelkou historického maxima na poloviční trati, dosáhla času 8:16,69. Žádná další žena dosud nezaběhla na této trati výkon pod 8:22.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Etiopská běžkyně Gudaf Tsegayová

Článek

Hvězda osmistovky Keely Hodgkinsonová ubrala dvě setiny z loňského vlastního britského rekordu a časem 1:57,18 si upevnila šesté místo v historickém pořadí. Běžkyně, jež příští týden během halového mistrovství Evropy v Istanbulu oslaví 21. narozeniny a bude obhajovat titul, za poslední dvě sezony jako jediná zaběhla v hale čas pod 1:58 a letos to dokázala už potřetí.

Nejlepším časem sezony se blýskl také Američan Grant Holloway, který překážkářskou šedesátku prolétl za 7,35 sekundy a za vlastním světovým rekordem zaostal o šest setin. Na patnáctistovce se Neil Gourley v britském rekordu 3:32,48 zařadil na osmé místo v tabulkách všech dob, letos byl o desetinu rychlejší pouze norský světový rekordman Jakob Ingebrigtsen.

Mítink v Birminghamu byl poslední letošní akcí zlaté kategorie World Indoor Tour.

Reklama

Související témata: