Hlavní obsah

Tyčkařští snoubenci? S Ptáčníkovou před závody není řeč, Kudlička se o večeři nebojí

Michal OsobaPrávo

Mají rádi jeden druhého, jejich společnou vášní je skok o tyči. Česká rekordmanka Jiřina Ptáčníková a bronzový medailista z mistrovství Evropy i halového mistrovství světa Jan Kudlička spolu prožívají radosti i trápení, které jim nejen sportovní život přináší. Jak vypadají večery obou snoubenců před závody a co je pro ně na mítincích nejhorší?

Foto: Sport.cz

Jan Kudlička a Jiřina Ptáčníková na propagačních fotkách k mítinku Pražská tyčka.

Článek
Fotogalerie

Hodně řešíte atletiku i doma?

Ptáčníková: Se mnou před závody není řeč, jsem nervák, ať už je to mistrovství světa nebo extraliga. To kolem mě Honzík chodí po špičkách.

Jak prožíváte závody toho druhého?

Ptáčníková: Pro mě je to mnohem náročnější. Honzovi nevidím do hlavy, co prožívá, když neskočí… Nejhorší je skákat současně jako teď v Ostravě. Po očku koukám vedle a zároveň se musím soustředit na sebe. Jsem obecně citlivější, spíš si pobrečím, Honza je podpora.

Kudlička: Prostě je lepší, když to podělám já. (úsměv) Samozřejmě je ideální, když se daří oběma, aby byla úplná pohoda. Ale večeři mám doma pravidelně bez ohledu na výsledky.

Francouzský světový rekordman Renaud Lavillenie má na zahradě vedle domu tyčkařský sektor, kde trénuje. Neinspirujete se?

Kudlička: Barák chceme stavět po olympiádě, napadlo mě, že tam takový výklenek na doskočiště máme a nemusel bych sekat tolik trávy… Ale člověk je tak zblblej z tartanu, tyčí a doskočišť, že doma by radši odpočíval. Leda bychom si půjčili rozběh z Pražské tyčky a dělali zahradní exhibici.

Ptáčníková: A jednou pro děti bude stejně lepší bazén, žádné doskočiště. Aspoň tedy doufám, že nezačnou hned se skokem o tyči…

Zaskáče si na Václaváku
Jan Kudlička spolu s českým rekordmanem Michalem Balnerem budou favority Pražské tyčky ve středu od 15.00 na Václavském náměstí, Jiřina Ptáčníková se kvůli bolavému stehnu rozhodne o startu na poslední chvíli. Nově se bude skákat na regulérním rovném rozběžišti, výkony se tak budou počítat do tabulek.

Reklama