Hlavní obsah

Útok na double nevyšel, Felixová byla rozmrzelá. Přesto se stala vládkyní Tegu

TEGU

Nejvíce místa na medaile si před cestou domů z Tegu musela v zavazadlech vyhradit americká sprinterka Allyson Felixová. Její útok na historický vítězný double z dvoustovky (skončila třetí) a čtvrtky (druhá) sice nevyšel, ale v součtu s oběma vítěznými štafetami činí její bilance dvě zlata, jedno stříbro a bronz.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Americká běžkyně Allyson Felixová na mistrovství světa v Tegu

Článek

Přesto má jasno – v Londýně už si tento náročný čtyřboj nezopakuje. „Možná změním názor, ale teď tvrdím, že to nemám v plánu. Pro příští sezónu svůj program přehodnotím,“ přiznala.

Dvoustovka štve nejvíc 

Stadión Tegu byl pro Felixovou laboratoří, v níž si vyzkoušela, co všechno její tělo zvládne. Kýžené individuální starty jí ale tolik nevyšly. „Nejvíc mě mrzí dvoustovka, to zlato jsem vážně chtěla,“ přiznávala trojnásobná vítězka MS na této trati. Během šampionátu absolvovala zničující porci osmi běhů. „Jsem strašně unavená a zklamaná, že jsem nedosáhla na individuální zlato,“ přiznávala přes štafetovou euforii.

Dvě zlaté a stříbro získala sprinterská kolegyně Felixové Carmelita Jeterová, dvakrát na nejvyšším stupni byli i jamajští rychlíci Usain Bolt a Yohan Blake, ceněný double na 5000 a 10 000 m se povedl Vivian Cheruiyotové z Keni.

Jediný rekord 

Na šampionátu padl jediný světový rekord, postarali se o něj na závěr jamajští sprinteři Carter, Frater, Blake a Bolt, časem 37,04 s vylepšili o šest setin čas z pekingské olympiády.

Celkem se v hledišti stadiónu vystřídalo přes 450 tisíc diváků, i když Korejci jako třetí pořádající země v historii MS nezískali ani jednu medaili. To se za dva roky jistě opakovat nebude, příští světový šampionát se koná v Moskvě

Reklama

Související témata: