Hlavní obsah

Výškařka Vlašičová ukončila kariéru

Dvojnásobná mistryně světa ve skoku do výšky Blanka Vlašičová ukončila čtyři a půl roku po svém posledním závodu oficiálně kariéru. Sedmatřicetiletá chorvatská atletka definitivně vzdala snahu o návrat po zranění.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Blanka Vlašičová na ostravské Zlaté tretře.

Článek

"Zkoušela jsem vyléčit svá zranění a stále jsem doufala, že ještě dokážu normálně skákat a klást si nové výzvy," napsala Vlašičová v otevřeném dopise. "Uplynulé čtyři roky mi přinesly nepočítaně ošetřování, nadějí a zklamání. Teď vím, že čas nadešel, a smířená končím," dodala.

Vlašičová naposledy závodila na olympijských hrách v Riu de Janeiru 2016, kde získala bronz. Poté ji zastavily vleklé problémy s achilovkou.

Chorvatka se osobním rekordem 208 centimetrů řadí na druhé místo historických tabulek. O centimetr výše skočila jen Bulharka Stefka Kostadinovová. Získala zlaté medaile na MS v Ósace 2007 a Berlíně 2009, vedle toho je také dvojnásobnou halovou mistryní světa. V letech 2007 a 2008 měla Vlašičová vítěznou sérii 29 závodů, kterou na OH v Pekingu překvapivě ukončila Belgičanka Tia Hellebautová.

Reklama

Související témata: