Hlavní obsah

Vzpomínky na diskvalifikaci zaplašila stříbrem. Teď přijde noční budíček a bitva s elitou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci na neděli toho moc nenaspí. Už v 7.20 se Eliška Martínková postaví na mistrovství světa v Budapešti na start chodecké dvacítky, na níž byla vloni sedmou nejlepší Evropankou.

Foto: ČAS - Jan Houska

Sehraná dvojice, chodkyně Eliška Martínková (vpravo) a trenérka Kateřina Čermáková.

Článek

Budapešť (od našeho zpravodaje) ‑ Čeká ji třetí velká akce během letních prázdnin. Evropský šampionát do 23 let ve finském Espoo svěřenkyni Kateřiny Čermákové nevyšel, když skončila předčasně kvůli diskvalifikaci. Na univerziádě v Číně už se studentka mezinárodních teritoriálních studií blýskla stříbrem.

Stihla jste už po návratu z Číny zregenerovat a srovnat se s posunem?

Zvládla jsem to dobře. Měli jsme naplánované, jak chodit spát, abych se přehodila, a neměla jsem s tím problém.

Jakým pro vás byla univerziáda v Čcheng-tu zážitkem?

Velkým. Jak samotná Čína, tak univerziáda, nikdy předtím jsem nezažila akci s více sporty, kde všichni bydlí v jedné vesnici.

Čína byla ještě dlouho po covidu pro okolní svět zavřená. Stihla jste z ní něco vidět?

My tolik ne, jak jsem závodila až na konci. Měli jsme vlastně jen jeden den, ale prošli jsme si město, bylo zajímavé ho vidět.

Počítala jste s tím, že si zazávodíte i na mistrovství světa? V rankingu jste byla dostatečně vysoko, ale chyběl vám potvrzovací limit…

Nemohla jsem počítat, že pak dostanu divokou kartu, tak jsem se soustředila na třiadvacítky a na univerziádu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Eliška Martínková (@elis_martinkova)

Šampionát do 23 let, jenž měl pro vás být původně vrcholem sezony, jste kvůli diskvalifikaci nedokončila, což se vám často nestává. Ovlivnilo vás psychicky, že jste se pak víc soustředila na techniku?

Je pravda, že diskvalifikovaná jsem před tím byla jen jednou v Česku v hale. Ale nijak jsme to pak na univerziádě nevnímala. Šla jsem pořád stejně a když jsem nedostávala terčíky, tak se mi ulevilo. Soustředila jsem se hlavně na to, abych udělala dobrý výsledek.

To se povedlo, ale zatím jste se časům z loňského roku nepřiblížila. Věříte, že v Budapešti se to povede?

Bylo to letos zatím takové nahoru dolů, ale už na univerziádě se ukázalo, že natrénováno mám dobře, tak doufám, že to potvrdím i tady.

Reklama

Související témata: