Hlavní obsah

Z dívky z plakátu senzace šampionátu! Teenagerce s angolskými kořeny tleskali vestoje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ozdoba mistrovství republiky! Do cíle se řítily bok po boku tři čtvrtkařky v životních časech. Zlatá Lada Vondrová ve vyrovnaném osobním rekordu 51,13 s, o desetinu za ní Gloria Lurdes Manuel, o další dvě setiny zpět Tereza Petržilková, obě v životních maximech.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Stříbrná Gloria Lurdes Manuel přijímá gratulaci od bronzové Terezy Petržilkové.

Článek

Největší senzací byl jednoznačně výkon osmnáctileté Manuel, český juniorský rekord. Ne, že by se nevědělo o talentu dívky, která má po tatínkovi angolské a po mamince ruské kořeny. Však je dorosteneckou vicemistryní Evropy a začátkem srpna bude patřit mezi favoritky juniorského ME. Ale zlepšení osobního rekordu i o více než sekundu bylo senzací i pro talentovanou čtvrtkařku.

„Po doběhu jsem měla neskutečnou radost. Teď už se cítím spíš unaveně, tak to vidím na dlouhý spánek,“ usmívala se Manuel, který coby eso domácího klubu byla dívkou z plakátů, jenž zval na šampionát.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jsem Atlet (@jsematlet)

„Ta atmosféra byla obří, to jsem fakt nečekala. Asi mě to i vyhecovalo, abych něco předvedla na domácím stadionu,“ tušila. A k tomu souboj se zkušenějšími kolegyněmi. „Chytly jsme se navzájem, sama bych se nevyhecovala k takovému času,“ věděla.

Ostatně ani zlatá Lada Vondrová nečekala Manuel tak blízko za sebou. „Hodně mě překvapila. Terku jsem tam čekala, ale klobouk dolů před Lu,“ smekala.

A veselo bylo i na tribunách, Manuel tleskal i přes prudké přeháňky zaplněný táborský stadion, nejhlasitěji slavila samozřejmě rodina. „Rodiče to prožívají nejvíc, mamka i brečela,“ viděla talentovaná čtvrtkařka, která začala s gymnastikou, ale na školních závodech jí učitelky přesvědčily, že větší budoucnost může mít v atletice.

A byla to zjevně dobrá volba, po juniorském šampionátu v Jeruzalémě by se Manuel měla podívat i do Budapešti na mistrovství světa dospělých, minimálně jako náhradnice pro smíšenou štafetu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články