Hlavní obsah

Zaslíbené Kladno! Klučinová si na cestě k rekordu hrála se psem i rozdávala podpisy

Kladno

Kladno je pro Elišku Klučinovou místem zaslíbeným. Potřetí v kariéře zde slavila vítězství, pokaždé v českém rekordu a ještě dlouho po závodě se podepisovala fanouškům. Při víkendovém TNT Express mítinku své národní maximum posunula o plných 128 bodů na 6460, ve světových sedmibojařských tabulkách je letos šestá.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

6460 bodů. Eliška Klučinová vyhrála sedmiboj v Kladně v novém českém rekordu.

Článek

Tři národní rekordy na jednom místě. V čem je pro vás kouzlo kladenského Sletiště?

Hlavně patří díky divákům. Úžasně fandí, povzbuzují, na dálce drží rytmus. Je to tím domácím prostředím i organizačním týmem, ve všem vyjdou vstříc.

Teď už jen zkusit zalobbovat, aby se v Kladně konalo mistrovství světa…

To jo. (úsměv) Ale vzhledem k tomu, jaké na šampionátech musí být tribuny a osmidráha, to už by nebyl ten náš krásný domácí stadión se stromy kolem a diváky pět metrů od nás.

Vy jste se podepisovala divákům i během mítinku, ještě čtvrt hodiny před závěrečnou osmistovkou. Neruší vás taková pozornost z koncentrace?

To já jsem před osmistovkou ráda vyrušena z koncentrace. Šla jsem si hrát s pejskem, abych na to aspoň chvíli zapomněla, protože půlka je pro mě opravdu stresující.

Vy jste mluvila o dobré formě už před mítinkem, ale upřímně – napadlo vás, že český rekord posunete až o tolik?

Je to o dost a musím říct, že mě to velice překvapilo. Člověk jde do každého závodu s tím, že se chce zlepšit, ale nikdy mě nenapadlo, že to bude o tolik.

Kdy jste získala sebedůvěru, že by to mohlo klapnout na český rekord?

Hodně jsem se uklidnila na překážkách, s nimiž bojuju celý život. Pak jsem se hodně uklidnila na výšce a nedělní dálka? To byla bomba!

Jak se vám po povedeném prvním dnu usínalo s vědomím, že rekord může padnout?

Usnula jsem hned. Bohužel jsem se za dvě hodinky vzbudila a už nemohla spát. Říkala jsem si, co budu dělat? Tak jsem si počítala ty bodové součty a trvalo mi to asi dvě hodiny. Moc jsem se nevyspala, přece jenom mi trochu vrtalo v hlavě, že bych mohla něco předvést.

Reklama

Související témata: