Hlavní obsah

Adebayo podepsal s finalistou NBA lukrativní smlouvu

Miami

Lukrativní smlouvou ocenil basketbalový klub Miami Heat výkony Bama Adebaya, který mu letos pomohl k postupu do finále play off NBA. S třiadvacetiletým pivotem či křídelním hráčem uzavřel pětiletý kontrakt na 163 milionů dolarů, díky bonusům za různá individuální ocenění může Adebayo vydělat až 195 milionů dolarů.

Foto: Sport.cz

Bam Adebayo podepsal s Miami Heat novou smlouvu

Článek

"O prodloužení smlouvy s Bamem jsme nemuseli moc přemýšlet, protože víme, že tu bude mnoho dalších let. Je to skvělé pro Heat, pro fanoušky i pro něj," řekl prezident klubu Pat Riley.

V nadcházející sezoně si Adebayo přijde v posledním roce nováčkovské smlouvy na pět milionů dolarů. V dalším ročníku jeho výdělek vyletí na 28 milionů dolarů.

Adebayo zažil průlomovou sezonu, v níž měl průměr 15,9 bodu a 10,2 doskoku na zápas. V play off si vedl ještě lépe s průměry 17,8 bodu a 10,3 doskoku. Ve vyřazovací části neuspělo Miami až ve finálové sérii s Los Angeles Lakers.

Miami si pojistilo také služby veterána Udonise Haslema. Čtyřicetiletý hráč, který je celou kariéru v NBA věrný Heat a získal s týmem tři tituly, podepsal roční smlouvu na 2,6 milionu dolarů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články