Hlavní obsah

Milwaukee - Portland 137:129Adetokunbo v NBA dovedl Milwaukee k šesté výhře za sebou

New York/Praha

Nejužitečnější hráč minulé sezony Janis Adetokunbo zaznamenal ve čtvrtečním utkání NBA proti Portlandu impozantní triple double za 24 bodů, 19 doskoků a 15 asistencí a byl strůjcem vítězství Milwaukee 137:129. Bucks se po šesté výhře za sebou osamostatnili v čele Východní konference.

Foto: Morry Gash, ČTK/AP

Basketbalista Milwaukee Bucks Janis Adetokunbo (vlevo) v utkání proti Portlandu.

Článek

Adetokunbo podruhé v sezoně dosáhl na dvojciferná čísla ve třech základních statistických ukazatelích a stal se prvním hráčem v historii klubu, který zaznamenal bilanci čítající alespoň 20+15+15. Jeho čtvrteční výkon v historii ligy předčili jen slavní Oscar Robertson, Wilt Chamberlain a Larry Bird.

Střelecky se přitom řecký basketbalista trápil a proměnil jen devět z 27 střel. V počtu finálních přihrávek ale ve své sedmé sezoně v lize dosáhl na osobní rekord. "Když mi to nepadalo, snažil jsem se nacházet spoluhráče. Udělal jsem ale jen půlku práce, to oni se trefovali," řekl Adetokunbo.

Nejlepším střelcem Bucks byl s 30 body Eric Bledsoe. Na druhé straně si připsal druhý start v sezoně hvězdný Carmelo Anthony a nasbíral 18 bodů, 7 doskoků a 4 asistence. Z kádru Blazers se střelecky nejvýrazněji prosadil C.J. McCollum, autor 37 bodů včetně pěti trojek.

"Nepředvedli jsme špatný výkon. Ve výsledku jsme nestačili, ale jdeme správným směrem," prohlásil McCollum, jehož týmu patří s pěti výhrami až předposlední místo v Západní konferenci.

Výsledky NBA:
Milwaukee - Portland 137:129
Phoenix - New Orleans 121:124

Reklama

Související témata: