Hlavní obsah

Adetokunbo zůstává v Milwaukee, má rekordní pětiletou smlouvu

Dvojnásobný nejužitečnější basketbalista NBA Janis Adetokunbo se dohodl v Milwaukee na prodloužení smlouvy o pět let, během nichž si vydělá 228,2 milionu dolarů. S průměrným ročním příjmem 45,6 milionu dolarů je to podle serveru The Athletic nejlukrativnější kontrakt v historii ligy.

Foto: Sport.cz

Janis Adetokunbo se dohodl v Milwaukee na prodloužení smlouvy o pět let

Článek

Podpisem smlouvy šestadvacetiletý Adetokunbo ukončil několikaměsíční spekulace o tom, zda u Bucks zůstane. "Tohle je můj domov, moje město. Je požehnání, že budu moci být v dalších pěti letech součástí Milwaukee Bucks. Tak ať ty roky stojí za to. Jedeme dál," uvedl dnes na twitteru řecký basketbalista, jenž se mohl stát příští týden volným hráčem.

K nedělním narozeninám dostal od každého ze svých spoluhráčů pero, aby podepsal novou smlouvu.

Průměr 20,1 bodu

Adetokunbo hraje za Milwaukee od roku 2013, zatím za Bucks nastoupil v 528 zápasech, v nichž zaznamenal průměrně 20,1 bodu a 8,9 doskoku. Ocenění MVP získal rodák z Atén druhým rokem za sebou, letos byl vyhlášen i nejlépe bránícím hráčem ligy.

Měl výborné statistiky: průměrně si za zápas připsal 29,5 bodu, 13,6 doskoku a 5,6 asistence. Milwaukee dovedl k vítězství v základní části, ale play off pro Bucks skončilo vyřazením v semifinále Východní konference s Miami.

Reklama