Hlavní obsah

Atlanta - Philadelphia 104:95Atlanta zvítězila v NBA nad Philadelphií, Dončič si vybral slabší den

Basketbalisté Atlanty zvítězili doma nad Philadelphií 104:95 a drží se na čtvrtém místě Východní konference NBA. Český reprezentant Vít Krejčí tentokrát do hry v dresu Hawks nezasáhl. Nejlepší střelec soutěže Luka Dončič si vybral slabší den, neboť sice dosáhl na 22 bodů, ale trápil se s úspěšností střelby a jeho Dallas prohrál 105:113 s Washingtonem. Výhry slaví i Miami a Portland.

Foto: Patrick Semansky, ČTK/AP

Luka Dončič (vpravo) z Dallasu a Corey Kispert z Washingtonu v utkání NBA.

Článek

Krejčí mohl dostat prostor, kdyby si Atlanta lépe poradila se situací, kdy osm minut před koncem vedla nad Philadelphií už o 20 bodů. Jenže pak Sixers šňůrou 16:4 zápas zdramatizovali díky náhradníkům v čele s Montrezlem Harrellem. Trenér Sixers se pak rozhodl vrátit do hry hvězdy týmu, ale ty už obrat nedotáhly, naopak Atlanta si poslední dvě minuty pohlídala.

"Měli jsme zápas zakončit mnohem lépe. Jenže místo toho, abychom hráli, jsme polevili a začali koukat na skóre na tabuli. A to je špatně," řekl Trae Young, který byl s 26 body nejlepším střelcem Atlanty. Clint Capela zaznamenal 18 bodů a 20 doskoků. Za Philadelphii dal Joel Embiid 26 bodů.

Zatímco v úvodních devíti zápasech sezony dal Dončič pokaždé přes 30 bodů, nyní už podruhé za sebou tuto hranici nepokořil. Přesto nadále vede tabulku střelců. Proti Washingtonu ale na 22 bodů potřeboval 21 střel a zahodil i šest trestných hodů. Mavericks nezachránilo ani 33 bodů Spencera Dinwiddieho, jelikož Washington předvedl i přes absenci dvou hlavních hvězd Bradleyho Beala a Kristapse Porzingise velmi dobrý týmový výkon.

Zazářil zejména Kyle Kuzma s 36 body, 11 doskoky a 6 asistencemi, z lavičky přidal 23 bodů Rui Hačimura. Celkem lavička Wizards přehrála tu Dallasu 50:25. "Dnes tým ukázal velký charakter. Rozhodně jsme nevypadali jako tým, který nemá dva klíčové hráče," těšilo trenéra Washingtonu Wese Unselda.

Už sedmou porážku za sebou utrpělo Charlotte, když prohrálo 112:117 po prodloužení v Miami. Sérii proher mohl ukončit Terry Rozier, ale s trojkou na vítězství neuspěl. V prodloužení Miami skvěle střílelo trestné hody a dovedlo zápas k výhře. Klíčovou roli sehrál Jimmy Butler, jenž dal poslední čtyři koše svého týmu v normální hrací době a v prodloužení přidal další koš s faulem. Celkem nasbíral 35 bodů.

Výsledky zápasů NBA:
Atlanta - Philadelphia 104:95
Miami - Charlotte 117:112 po prodl.
New Orleans - Portland 95:106
Washington - Dallas 113:105.

Reklama

Související témata: