Hlavní obsah

Basketbalista Irving může i bez očkování trénovat, domácí zápasy ale hrát nesmí

Basketbalista Kyrie Irving se bude moci zapojit do tréninku s týmem Brooklyn Nets, přestože není očkován proti koronaviru. Pro domácí zápasy ale stále nebude k dispozici. Podle vyjádření newyorské radnice, která podmiňuje účast na všech shromážděních v uzavřených prostorách povinnou vakcinací, je totiž tréninkové centrum Nets v Brooklynu považováno za soukromou kancelářskou budovu a městské nařízení v ní neplatí.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Irving s týmem netrénoval od doby, kdy se Nets minulý týden vrátili z přípravného kempu v San Diegu. Dnes nebo v neděli by se mohl do tréninku opět zapojit, nad jeho nasazením v pondělním přípravném zápase na hřišti Philadelphie ale stále visí otazník.

Trenér Steve Nash se zatím k vývoji situace staví zdrženlivě. "Vypadá to, že bychom ho mohli vzít s sebou na venkovní zápas, ale nejsem si jist, že bude hrát. Týden jsme ho neviděli," konstatoval.

I nadále však platí, že domácí zápasy Irving bez očkování hrát nesmí. Nets zahájí sezonu 19. října v Milwaukee, první domácí duel v Barclays Center je na programu 24. října proti Charlotte.

Reklama

Související témata: