Hlavní obsah

Basketbalista Kyzlink jde z Itálie do Polska, posílil ligového lídra Wloclawek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český basketbalový reprezentant Tomáš Kyzlink ukončil po třech měsících angažmá v italském Brindisi a bude hrát za Anwil Wloclawek. Polský klub oznámil příchod třicetiletého hráče na svém webu. Kyzlink podepsal s vedoucím týmem ligové tabulky smlouvu do konce sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Tomáš Kyzlink na archivním snímku

Článek

„Jsem moc rád, že mohu být součástí klubu s tak bohatou historií a neuvěřitelnou fanouškovskou základnou. Je to vždy velká výzva, když přijdete do vítězného týmu, který chce být ještě lepší a posouvat hranice,“ uvedl Kyzlink.

Zatímco s Brindisi byl v italské lize poslední s třemi výhrami z 15 zápasů, v Polsku ho čeká boj na špici. Wloclawek usiluje o čtvrtý ligový titul a první po pěti letech.

„Kyzlinkovo jméno jsme měli na seznamu přes rok. Když se taková příležitost na trhu v takovéhle fázi sezony objeví, musíte udělat vše pro to, abyste ji využili. Jeho zkušenosti nám v následujících měsících jistě pomohou,“ řekl trenér Anwilu Przemyslaw Frasunkiewicz.

„Tomáš Kyzlink je hráč vysoké kvality, reprezentant. Tohle je opravdová přestupová bomba. Je to další potvrzení našich ambicí,“ prohlásil šéf polského klubu Lukasz Pszczólkowski.

Účastník dvou evropských šampionátů Kyzlink má za sebou už řadu zahraničních angažmá. Bývalý hráč USK Praha působil ve Francii v Limoges a druholigovém JL Bourg, ve španělském Cáceres, slovinském Helios Suns Domžale, italském Trevigliu, Sieně, Benátkách, Virtusu Řím, Reggiu Emilia a také v německém Bambergu.

Související témata: