Hlavní obsah

Golden State - Minnesota 124:115Basketbalisté Golden State přestříleli Minnesotu, Lakers podlehli Philadelphii

Basketbalisté Golden State v NBA přestříleli 124:115 Minnesotu, kterou zdolali i díky 21 trojkám. Dařilo se obávanému duu přezdívanému Splash Brothers - Stephen Curry trefil šest trojek a nasbíral 29 bodů, osm doskoků a šest asistencí a Klay Thompson odehrál zatím nejlepší zápas od návratu po vážném zranění. Nastřílel 23 bodů včetně pěti trojek. Los Angeles Lakers bez LeBrona Jamese podlehli Philadelphii 87:105.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Basketbalista Golden State Warriors Andrew Wiggins v duelu s Minnesotou Timberwolves.

Článek

Zatímco první poločas v San Franciscu byl vyrovnaný a častěji ve vedení byla Minnesota, druhý poločas už měli Warriors jasně ve své režii. Hned v jeho úvodu udal tón Thompson dvěma trojkami, následovala trojka Andrewa Wigginse a koš Curryho s faulem a po šňůře 12:3 se domácí dostali do vedení, které už nepustili.

Minnesota sice bojovala a pět minut před koncem snížila na rozdíl pěti bodů i díky 31 bodům Karla-Anthonyho Townse, ale následovaly trojky Curryho a Thompsona, které definitivně vzaly Timberwoles naději na zvrat. Warriors stříleli trojky se skvělou úspěšností 58 procent.

Střelba naopak trápila Lakers, kteří v útoku prožili druhý nejhorší zápas sezony. Viditelně jim chyběl druhý nejlepší střelec soutěže James, který odpočíval kvůli bolavému kolenu. Pozici lídra sice zaujal Anthony Davis s 31 body a 12 doskoky, ale kromě 20 bodů Russella Westbrooka už se k němu nikdo nepřidal. Celkově Lakers stříleli s úspěšností 41 procent a 20 procent za tři body.

Philadelphia měla zápas pod kontrolou a rozhodla ho ve třetí čtvrtině, po které měla náskok dvaceti bodů. Sixers nevadilo ani to, že si slabší večer vybral Joel Embiid, který sice dal 26 bodů, ale s horší úspěšností střelby. Tobias Harris přidal 23 bodů a Ty Maxey měl 14 bodů a 10 asistencí.

"Nebyl to můj nejlepší zápas, takže jsem moc rád, že mi pomohli spoluhráči a podrželi mě," řekl Embiid, který měl potíže s dobrou obranou Davise. "Hrát proti tak skvělému pivotovi je vždycky zábava. Oba jsme dělali, co jsme mohli. Bohužel nakonec slavil výhru on," řekl Davis.

Výsledky NBA:
Golden State - Minnesota 124:115
Philadelphia - LA Lakers 105:87

Reklama

Související témata: