Hlavní obsah

Basketbalisté Kansasu vyhráli po velkém obratu univerzitní šampionát

Basketbalisté Kansasu vyhráli po velkém obratu ve finále proti Severní Karolíně počtvrté šampionát americké univerzitní basketbalové ligy NCAA. Jayhawks prohrávali v rozhodujícím duelu Final Four v New Orleans po první půli 25:40, ale dokázali otočit na konečných 72:69.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Basketbalisté Kansasu slaví titul v NCAA.

Článek

Hrdinou závěrečných okamžiků byl David McCormack, jenž vstřelil poslední dva koše zápasu. Minutu a 21 sekund před koncem poslal Kansas do vedení a 22 sekund před vypršením času zvýšil na rozdíl tří bodů. Někdejší univerzitní tým Michaela Jordana Severní Karolína minul své poslední čtyři střely včetně závěrečného zoufalého pokusu Caleba Lovea o trojku se sirénou.

"Když jsme potřebovali vstřelit koš, dali jsme míč Velkému Daveovi a ten se o to postaral," ocenil pivota McCormacka kouč Bill Self, jenž dovedl Jayhawks už k předchozímu triumfu v roce 2008.

Největší comeback v historii finálových duelů sledovalo v hale Superdome v New Orleans 69.432 diváků. Týmu ze Severní Karolíny, jenž v semifinále porazil Duke a ukončil kariéru legendárnímu kouči Mikeovi Krzyzewskému, se nepodařilo dosáhnout na sedmé vítězství.

Reklama

Související témata: