Hlavní obsah

Basketbalisté Memphisu mají kvůli koronaviru odložené zápasy

New York

Vedení NBA odložilo basketbalistům Memphisu příští tři zápasy. Grizzlies se kvůli opatřením proti šíření koronaviru dostali do problémů se sestavou a nemají k dispozici dostatečný počet hráčů. Memphis bude muset sehrát v náhradním termínu na pátek naplánovaný duel v Portlandu, kde už nemohl nastoupit ani k předchozímu středečnímu utkání, a dva domácí zápasy se Sacramentem plánované na neděli a pondělí.

Foto: Brandon Dill, ČTK/AP

Cameron Payne z Phoenixu a Brandon Clarke (15) z Memphisu. Ilustrační foto.

Článek

Grizzlies zatím oficiálně oznámili jen jednoho hráče nakaženého koronavirem, postiženým je Jonas Valančiunas. Vedení NBA ale zpřísňuje opatření a snaží se na čas vyřadit z programu celé kluby, v nichž se nákaza objevila. Dosud stačila izolace nakažených a jejich kontaktů, týmy ale mohly dál hrát, pokud měly k dispozici potřebný počet zdravých hráčů.

Celkem bylo v NBA zatím v této sezoně v souvislosti s opatřeními proti šíření koronaviru odloženo 20 zápasů. Memphis před nucenou pauzou vyhrál pět zápasů v řadě. Naposledy vybojoval v pondělí vítězství 108:104 nad Phoenixem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.