Hlavní obsah

Milwaukee - Miami 94:103Stav série 1:4Basketbalisté Milwaukee vypadli s Miami, James má rekord play off

Aktualizováno

Nejlepší tým základní části NBA Milwaukee vypadlo z play off již ve čtvrtfinále s Miami. Bez zraněného lídra a loňského nejužitečnějšího hráče ligy Janise Adetokunba, jehož na kurt nepustil poraněný kotník, basketbalisté Bucks prohráli pátý zápas 94:103 a sérii ztratili v poměru 1:4.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Kendrick Nunn (vlevo) z Miami bráněný Marvinem Williamsem z Milwaukee.

Článek

Rekordní 162. vítězství v play off si v úterý připsal LeBron James. Trojnásobný šampion NBA dovedl Los Angeles Lakers k výhře nad Houstonem 112:102 i k vedení v sérii 2:1. James ve třetím duelu zaznamenal 36 bodů, přidal sedm doskoků, pět asistencí a překonal dosavadní rekord někdejšího rozehrávače Lakers Dereka Fishera.

Basketbalisté Miami se do finále Východní konference probojovali poprvé od roku 2014. Jejich dalším soupeřem bude buď Boston, nebo mistrovské Toronto. Celtics vedou v sérii 3:2.

Rozjetý floridský tým táhlo za postupovou výhrou šest střelců s dvouciferným bodovým příspěvkem. Mezi nimi vynikl Jimmy Butler, jenž k 17 bodům přidal i 10 doskoků a šest asistencí. Heat se probojovali do konferenčního finále až z pozice pátého nasazeného týmu, což na Východě naposledy dokázali New York Knicks v roce 1999. "Ale náš cíl je jiný. Chceme vyhrát titul. Přitom víme, že získat dalších osm vítězství bude daleko složitější. Ale budeme připraveni," řekl Butler.

Adetokunbo sledoval vyřazení Bucks jen z lavičky. "Chtěl jsem hrát. Víte to vy, trenér i spoluhráči, ale nakonec tým upřednostnil mé zdraví, což není malá věc," uvedl Adetokunbo, jehož nyní čeká rozhodování o prodloužení smlouvy.

James při rekordní výhře stihl nastřílet 29 bodů už do poločasu. Pro vývoj zápasu byla ale rozhodující desetibodová šňůra Lakers v úvodu čtvrté části. Výrazně k ní dopomohl náhradník Rajon Rondo, jenž v závěrečné čtvrtině zaznamenal 11 bodů a celkem pomohl k druhému triumfu v sérii 21 body a devíti asistencemi. Za poslední dva duely byl někdejší rozehrávač Bostonu pro Lakers žolíkem: s ním na hřišti přestříleli Houston o 35 bodů.

Hvězdnému Jamesovi sekundoval také Anthony Davis s 26 body a 15 doskoky. Rockets nestačilo 33 bodů, devět doskoků i devět asistencí Jamese Hardena ani 30 bodů, osm doskoků a šest finálních přihrávek Russella Westbrooka.

2. kolo play off NBA v Orlandu:
Východní konference - 5. zápas:
Milwaukee - Miami 94:103 (konečný stav série 1:4).
Západní konference - 3. zápas:
Houston - Los Angeles Lakers 102:112 (stav série 1:2).

Reklama

Související témata: