Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka zahájili ligové semifinále s Opavou vítězně

Basketbalisté Nymburka vstoupili do semifinále play off NBL s Opavou vítězně. Obhájci titulu vyhráli v repríze finále posledních dvou ročníků úvodní duel na domácím hřišti 94:81. Druhý duel série hrané na čtyři vítězství je na programu ve čtvrtek.

Foto: Profimedia.cz

Eric Lockett na archivním snímku

Článek

Souboj dvou nejúspěšnějších českých týmů byl dlouho vyrovnaný. Nymburk, který usiluje o postup do 20. finále v řadě, vyhrál poločas o tři body, do závěrečné části šla s dvoubodovým náskokem Opava. Domácí ale desetibodovou šňůrou skóre rychle překlopili opět ve svůj prospěch a náskok už nepustili. Hosté navíc v závěru doplatili na fauly, kvůli kterým šli ze hry Martin Gniadek a Jakub Mokráň a domácí měli převahu pod košem.

"V středečním zápase rozhodoval problém s fauly našich podkošových hráčů. Proto nám chyběl doskok a ve druhém poločase jsme dostali hodně bodů z druhých šancí. My jsme solidně ubránili a najednou se zjevil Watson nebo Lockett a dali koš. Mnohdy ještě koš s faulem a vytvořili si desetibodový náskok, který si poslední minuty už hlídali," konstatoval asistent trenéra Opavy Kryštof Vlček.

Dvaceti body přispěl k vítězství Eric Lockett, double double za 19 bodů a 10 doskoků přidal Junathaen Watson, který s užitečností 31 odehrál nejlepší zápas v sezoně. Třemi úspěšnými trojkami z pěti pokusů se do statistik zapsal Martin Kříž. V dresu Opavy se zpoza oblouku trefil čtyřikrát Jakub Šiřina, s 22 body nejlepší střelec zápasu. Tři trojky zapsal i Jan Švandrlík.

"Jsem rád, že jsme ten první zápas zvládli, protože to bylo extrémně důležité. Sice jsme tam zas měli výpadek, kdy jsme přišli o vedení a pustili Opavu do náskoku, ale dobře jsme na reagovali a věcmi, které jsme si řekli, jsme se dokázali dostat zpět do vedení. Pohlídali jsme si obranný doskok, což bylo důležité," řekl nymburský Kříž.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 1. zápas:
Nymburk - Opava 94:81 (23:17, 43:40, 72:74)
Nejvíce bodů: Lockett 20, Watson 19, Kříž 17 - Šiřina 22, Švandrlík 13, Mokráň 10.

Reklama

Související témata: