Hlavní obsah

Basketbalistka Charlesová kvůli hrozbě nákazy vynechá sezonu

Washington

Hvězdná basketbalistka mistrovského Washingtonu Tina Charlesová vynechá kvůli hrozbě nákazy koronavirem nadcházející sezonu WNBA. Dvojnásobná olympijská vítězka a trojnásobná mistryně světa, která trpí alergickým astmatem, dostala na rozdíl od týmové spoluhráčky Eleny Delle Donneové povolení vynechat ze zdravotních důvodů sezonu od nezávislé komise lékařů.

Foto: Sport.cz

Basketbalistka Tina Charlesová ještě v dresu celku New Yorku Liberty.

Článek

Podle regulí soutěže bude Charlesová dostávat po celou sezonu plat. Jednatřicetiletá hvězda už dříve řekla, že jej celý věnuje černošským organizacím a firmám. Jednotlivé příspěvky v symbolické výši 846 dolarů mají připomínat květnové úmrtí George Floyda, jemuž podle některých verzí právě tak dlouho (8:46) klečel na krku bělošský policista.

Jednatřicetiletou hvězdu získal tým Mystics v dubnu z New Yorku Liberty, za který Charlesová odehrála šest sezon. První čtyři roky strávila v Connecticutu, který z ní v roce 2010 udělal jedničku draftu. Ve WNBA získala Charlesová řadu individuálních ocenění, ale týmový titul jí na rozdíl od zlatých medailí z OH či MS schází.

Zkrácená sezona se bude hrát od 25. července v akademii IMG v Bradentonu na Floridě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.