Hlavní obsah

Basketbalistka Reisingerová jde ze Španělska do Itálie, bude hrát za Schio

Basketbalistka Julia Reisingerová si po šesti letech ve Španělsku vyzkouší také italské angažmá. Po roce stráveném v Salamance přestoupila do Schia, bronzového týmu uplynulého ročníku Evropské ligy. Přemožitel USK Praha z utkání o třetí místo oznámil příchod pětadvacetileté české pivotky na svém webu.

Foto: fiba.basketball

Julia Reisingerová v dresu českého národního týmu.

Článek

"Konečně ji máme na své straně a nebude hrát proti nám," uvedl generální manažer Schia Paolo De Angelis. "Je to špičková hráčka, která se prosazuje pod košem, ale je výborná i ve střelbě ze střední vzdálenosti. Julia okamžitě souhlasila, že k nám přijde. Ani ne tak kvůli tomu, čeho jsme dosáhli, ale kvůli tomu, co chceme dokázat. Naší filozofií je podepisovat hráčky, které jsou hladové po úspěchu," řekl.

Reisingerová působí v zahraničí od roku 2017, kdy odešla do španělského týmu Sant Adriá. O rok později se stěhovala do Girony, po další sezoně do Valencie. V roce 2020 se vrátila do Girony, kterou po dvou letech vyměnila za Salamancu. S ní letos získala stříbrnou medaili ve španělské lize. V Evropské lize vypadla Salamanca ve čtvrtfinále s USK Praha.

Už během sezony trápily Reisingerovou potíže s patou, kvůli kterým přijde o nadcházející mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata: