Hlavní obsah

Basketbalistky Hradce Králové porazily potřetí KP Brno a získaly ligový bronz

Basketbalistky Hradce Králové získaly ligový bronz. V sérii o třetí místo s KP Brno vyhrály i třetí zápas, v domácí hale Sokol zvítězil 70:67 a medailovým umístěním navázal na loňské stříbro. Královopolský celek skončil stejně jako v předchozích dvou dokončených ročnících čtvrtý. Ve čtvrtek začne finálová série mezi obhájkyněmi titulu z USK Praha a brněnskými Žabinami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Východočeský tým uspěl v sérii podruhé doma, mezi tím v Brně zvítězil v sobotu po prodloužení. Hradec Králové udržel v této sezoně proti brněnskému soupeři i v pátém vzájemném utkání neporazitelnost. Ligovým bronzem navázaly Lvice také na třetí místo v Českém poháru.

Domácí celek dnes ani jednou neprohrával a už do poločasu mimo jiné nastřílel šest trojek. Po změně stran ale přidal už jenom dvě a také ztratil téměř celé čtrnáctibodové vedení z úvodu druhé půle. Jenže soupeř za stavu 60:61 přes několik možností skóre na svoji stranu překlopit nedokázal a za stavu 67:68 v závěru šanci na potenciálně vítěznou střelu už nedostal. Střeleckou statistiku zápasu ovládla domácí Kristýna Čuperková, autorka 21 bodů a čtyř trojek.

Basketbalová liga žen - o 3. místo, 3. zápas:
Hradec Králové - KP Brno 70:67 (20:10, 41:29, 59:48)
Nejvíce bodů: Čuperková 21, Effangová 13, Šotolová a Vojtíková po 11 - Stejskalová 12, Malíková a Fadrhonsová po 11. Konečný stav série: 3:0.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.