Hlavní obsah

Basketbalová reprezentantka Záplatová se vrací do Žabin

Brno

Po roce stráveném v zahraničí se do brněnských Žabin vrací basketbalová reprezentantka Petra Záplatová. V předchozí sezoně hrála devětadvacetiletá rozehrávačka v polské Toruni a španělském týmu Al-Qazares. Klub o jejím příchodu informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká basketbalistka Petra Záplatová.

Článek

"Těším se na návrat do prostředí, které dobře znám," uvedla 175 cm vysoká Záplatová, která předtím v Žabinách strávila dvě sezony. Rodačka z Trutnova kromě působení v tamním klubu hrávala ještě za USK Praha, v letech 2016 až 2018 nastupovala za německý Wasserburg.

Záplatová je nyní v plné přípravě na mistrovství Evropy, kde se česká reprezentace utká ve skupině ve Štrasburku s Francií, Chorvatskem a Ruskem. "Zatím máme za sebou hlavně kondiční přípravu, teď přijde na řadu herní, takže je brzo na nějaké hodnocení. Ve skupině bude podle mě nejtěžším soupeřem Francie, proti Rusku i Chorvatsku to budou rozhodně zajímavé zápasy," uvedla staronová posila Žabin.

Naopak do zahraničí míří reprezentační pivotka Renáta Březinová, která hrála naposledy za KP Brno. Jednatřicetiletá basketbalistka, která už má za sebou působení v Belgii, Maďarsku, Itálii a Polsku, se podle webu ŽBL dohodla na angažmá v tureckém Kayseri.

Reklama

Související témata: