Hlavní obsah

Phoenix - Denver 121:114Booker s Durantem dotáhli Phoenix k výhře, Boston vyhrál ve Philadelphii

Basketbalisté Phoenixu zvítězili ve třetím čtvrtfinále NBA nad Denverem 121:114 a snížili sérii na 1:2 na zápasy. Zasloužili se o to zejména Devin Booker se 47 body a 9 asistencemi a Kevin Durant, který měl 39 bodů, 9 doskoků a 8 asistencí. Vedení 2:1 v sérii se ujal Boston, který zvítězil na hřišti Philadelphie 114:102.

Foto: Matt York, ČTK/AP

Basketbalista Phoenixu Kevin Durant během utkání s Denverem.

Článek

Denver se sice mohl opřít o své hvězdy, neboť Jamal Murray nastřílel 32 bodů a Nikola Jokič měl triple double s 30 body, 17 doskoky a 17 asistencemi, ale na hvězdné duo soupeře to nestačilo. Booker s Durantem dohromady nastříleli 86 bodů a zejména Booker byl téměř neomylný: minul jen 5 z 25 střel.

Dokázali tak nahradit absenci další zraněné hvězdy Chrise Paula. Nikdo jiný z hráčů Phoenixu nedal více než 7 bodů. Suns si klíčový náskok vytvořili na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny, kdy šňůrou 14:0 otočili skóre.

V hale Philadelphie se začalo oslavou, neboť Joel Embiid dostal cenu pro nejužitečnějšího hráče. Boston ale neměl pochopení a radost domácích rychle uťal desetibodovým vedením. Sixers se sice ještě vrátili do hry a čtyři minuty před koncem snížili na rozdíl čtyř bodů, pak ale trefil klíčovou trojku Al Horford a sedmi body v řadě sebral domácím šanci na zvrat Jayson Tatum, autor 27 bodů.

Embiid sice dal za Philadelphii 30 bodů, ale postrádal větší oporu. James Harden, který v prvním zápase série pomohl k výhře 45 body, proměnil v dalších dvou jen 5 z 28 střel, což je pro něj nejhorší výkon ve dvou duelech po sobě v kariéře. "Snažíme se, aby musel pracovat co nejvíce a nepouštět ho k trestným hodům. Hráči na něm odvádí velmi dobrou práci," řekl trenér Bostonu Joe Mazzulla.

„Bohužel moc předržujeme míč. Nezačínáme akce dostatečně rychle, pak vypadáme pomalí a neproměňujeme střely," zlobil se Embiid.

2. kolo play off NBA
Východní konference - 3. zápas
Philadelphia - Boston 102:114, stav série 1:2.
Západní konference - 3. zápas
Phoenix - Denver 121:114, stav série 1:2.

Reklama