Hlavní obsah

Boston a Oklahoma si vyměnily hvězdné basketbalisty Walkera a Horforda

Boston/Oklahoma City

Týmy NBA Boston a Oklahoma si navzájem vyměnily basketbalisty s celkem devíti starty v Utkáních hvězd. Hráčem Celtics se stal pětinásobný účastník All Star Game a někdejší trojka draftu Al Horford, opačným směrem putuje Kemba Walker, který v populární exhibici nastoupil čtyřikrát.

Foto: Twitter @Pickswise

Hvězdný Kemba Walker bude oblékat dres Oklahomy.

Článek

Jednatřicetiletý rozehrávač Walker byl v uplynulé sezoně s průměrem 19,9 bodu na zápas třetím nejlepším střelcem Celtics v základní části. Devátý hráč draftu z roku 2011 bude v NBA nastupovat za třetí klub, do Bostonu přišel v roce 2019 po osmi sezonách v Charlotte.

O čtyři roky starší pivot Horford už v minulosti v Bostonu tři sezony působil. Potom ve Philadelphii a Oklahomě strávil vždy rok, prvních devět ročníků odehrál za Atlantu, která si jej v roce 2007 vybrala jako třetího v pořadí ve volbě talentů. V týmu Thunder v sezoně ztratil místo, odehrál jen 23 zápasů s průměry 14,2 bodu a 6,7 doskoku.

Vedle obou někdejších šampionů univerzitní NCAA byly součástí trejdu volby v draftech a do Bostonu míří s Horfordem také jednadvacetiletý pivot Moses Brown.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.