Hlavní obsah

Miami - Boston 102:127Stav série 1:1Boston si poradil s Miami a v semifinále NBA srovnal sérii

Basketbalisté Bostonu ve druhém finále Východní konference NBA vyhráli 127:102 v Miami a stav semifinálové série srovnali na 1:1. Nejlepším střelcem zápasu byl domácí lídr Jimmy Butler s 29 body.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Basketbalisté Bostonu ve druhém finále Východní konference NBA vyhráli 127:102 v Miami

Článek

Boston v úvodních minutách nabral desetibodové manko a prohrával 8:18, zbytek první čtvrtiny ale hostující celek ovládl 27:6. Druhé dějství Celtics vyhráli 35:21 a bylo prakticky rozhodnuto.

"Věděli jsme, že máme na mnohem víc. A podle toho jsme dneska hráli," řekl trenér Bostonu Ime Udoka, který oproti prvnímu utkání nasadil uzdravenou dvojici Marcus Smart, Al Horton.

Právě Smart byl hlavní hvězdou Bostonu, když ho s 24 body, 12 asistencemi a devíti doskoky dělil jen jeden doskok od ceněného triple doublu. Jaylen Brown přidal 24 bodů, Jayson Tatum měl na kontě 27 bodů.

Miami tentokrát nevycházela střelba z pole, jejíž úspěšnost měli domácí na hranici 44 procent. "Stále se je to jen jedna porážka. Zkušení hráči a realizační tým to dobře ví," uvedl trenér Heat Erik Spoelstra.

Domácí se mohli spolehnout na Butlera, nikdo z jeho spoluhráčů však nedal víc než 14 bodů. Také proto Miami v probíhajícím play off poprvé prohrálo na domácí palubovce.

Heat navíc nebyli daleko od prohry rekordním rozdílem (36 bodů), od které ho zachránil jen lepší závěr. "V play off je úplně jedno, jestli prohrajete o bod, nebo o dvacet," řekl rozehrávač Gabe Vincent.

Finále Východní konference play off NBA - 2. zápas:
Miami - Boston 102:127, stav série 1:1

Reklama

Související témata: