Hlavní obsah

Boston suspendoval na celou sezonu NBA úspěšného kouče Udoku

Vedení basketbalového klubu Boston Celtics suspendovalo na celou sezonu NBA svého úspěšného trenéra Imeho Udoku za porušení interních pravidel organizace. Kouč, který v červnu s týmem bojoval o titul, má zastavenou činnost kvůli intimnímu vztahu se zaměstnankyní klubu. Dočasně povede slavný tým Udokův asistent Joe Mazzulla.

Foto: www.cbf.cz/Václav Mudra

Ilustrační foto.

Článek

O chystaném kroku informovala o den dříve televizní stanice ESPN. "Rozhodnutí o jeho budoucnosti v Celtics po této sezoně bude učiněno později," uvedl klub v tiskové zprávě bez dalších podrobností.

Pětačtyřicetiletý bývalý basketbalista Udoka se ujal Celtics loni v létě a hned v první sezoně je dovedl do finále ligy, v němž Boston podlehl v šesti zápasech Golden State. Před Bostonem někdejší reprezentant Nigérie působil jako asistent v San Antoniu, Philadelphii a Brooklynu.

"Chci se omluvit našim hráčům, fanouškům, celé organizaci Celtics i své rodině za to, že jsem je zklamal. Je mi líto, že jsem dostal tým do této složité situace. Rozhodnutí přijímám," uvedl Udoka v prohlášení.

Boston by měl zahájit tréninkový kemp v úterý, sezona NBA začne 18. října.

Reklama

Související témata: