Hlavní obsah

Milwaukee - Boston 108:116Stav série 2:2Boston v NBA táhl veterán Horford, vyhrál také Golden State

Basketbalisté Bostonu ve druhém kole play off NBA vyhráli 116:108 na palubovce Milwaukee a vyrovnali stav série na 2:2. Na 3:1 na zápasy zvýšil Golden State, který doma nad Memphisem vyhrál 101:98.

Foto: Morry Gash, ČTK/AP

Skvělým výkonem v dresu Bostonu se blýskl veterán Al Horford

Článek

Skvělým výkonem v dresu Bostonu se blýskl veterán Al Horford. Nastřílel 30 bodů a v necelých 36 letech zaznamenal životní výkon ve vyřazovacích bojích. Horford trefil pět trojek ze sedmi a přidal osm doskoků.

Horford se mimo jiné blýskl povedenou smečí s faulem, když obešel Janise Adetokunba a deset minut před koncem vyrovnal na 80:80. Z následující šestky Celtic dokonali obrat, ačkoli v zápase prohrávali až o 11 bodů.

"Al je nejlepší veterán, jakého jsme kdy v týmu měli i s jakým jsem kdy hrál. Můžete se na něj spolehnout, v devíti z deseti případů jeho basket hraje v náš prospěch," uvedl autor 18 bodů Marcus Smart.

Další hvězdou duelu byl Jayson Tatum, jenž po pouhých deseti bodech ve třetím utkání nasbíral 30 bodů, 13 doskoků a pět asistencí. "Byl jsem motivovaný, protože v posledním zápasem jsem hrál strašně," prohlásil.

Milwaukee sice přeskákalo soupeře 48:38, ale na výhru to nestačilo. Obhájcům titulu nepomohl ani výkon nejlepšího střelce zápasu Adetokunba s 34 body a 18 doskoky.

Golden State před poslední čtvrtinou prohrával o sedm bodů a ještě dvě a půl minuty před koncem zaostávali o tři body. Poté ale proměnili 11 z 12 šestek, z toho osmkrát se prosadil Stephen Curry.

Celkem hvězdný rozehrávač nasbíral 32 bodů, z toho 18 v poslední čtvrtině. Curry proměnil čtyři ze 14 trojek a stal se prvním hráčem v historii ligy, který si ve vyřazovacích bojích připsal aspoň 500 úspěšných trojek.

Memphis se musel obejít bez zraněné hvězdy Ja Moranta a nepomohlo mu ani 21 bodů Jarena Jacksona nebo 19 bodů Tyuse Jonese. Vyřazení budou Grizzlies odvracet na soupeřově palubovce ve čtvrtek.

NBA - 2. kolo play off:
Východní konference - 4. zápas:
Milwaukee - Boston 108:116, stav série 2:2.
Západní konference - 4. zápas:
Golden State - Memphis 101:98, stav série 3:1.

Reklama

Související témata: