Hlavní obsah

Miami - Boston 80:93Stav série 2:3Boston vyhrál v Miami a sahá po postupu do finále NBA

Basketbalisté Bostonu jsou blízko prvnímu postupu do finále NBA po dvanácti letech. V pátém utkání semifinále v Miami vyhráli 93:80 a ujali se vedení v sérii 3:2 na zápasy.

Foto: Jim Rassol, Reuters

Centr Miami Heat Bam Adebayo a hráč Bostonu Celtics Al Horford v souboji během semifinále NBA.

Článek

Miami se v domácím prostředí drželo do třetí čtvrtiny, jenže v jejím závěru přišel velký tlak Celtics. Hosté si šňůrou 24:2 zajistili vedení o 23 bodů a bylo po zápase, potom už si Boston výhru v klidu pohlídal.

"Dokážeme na soupeře vytvořit mentální tlak naší velmi dobrou obranou a opět nám to vyšlo," těšilo trenéra Bostonu Ime Udoku, jehož tým bude mít první šanci ukončit sérii v sobotu na domácí palubovce.

Nejlepším střelcem Bostonu byl Jaylen Brown s 25 body. Jayson Tatum přidal 22 bodů, 12 doskoků a devět asistencí a těsně mu unikl triple double. Miami, které proměnilo jen sedm ze 45 pokusů za tři body, táhl Bam Adebayo s 18 body a 10 doskoky.

Boston nebyl ve finále od roku 2010. Od té doby čtyřikrát prohrál v semifinále, z toho dvakrát s Miami. Poslední titul získal v roce 2008. "Máme blízko k tomu, abychom dosáhli něčeho velkého. Jen si nesmíme myslet, že už máme hotovo," řekl Brown.

Výsledek play off NBA
Finále Východní konference - 5. zápas:
Miami - Boston 80:93, stav série 2:3.

Reklama

Související témata: