Hlavní obsah

Brno a Opava doplnily Nymburk ve Final Four Českého poháru basketbalistů

Dalšími semifinalisty Českého poháru basketbalistů se staly Brno a Opava. Ve Final Four, které se bude hrát 12. a 23. března, doplnily Nymburk. O posledním účastníkovi závěrečného turnaje se rozhodne mezi Pardubicemi a USK, jejichž zápas byl dnes kvůli koronaviru v pražském týmu odložen.

Foto: Vojtěch Kříž/BK Opava

Ilustrační foto.

Článek

Brňané si poradili s Kolínem jednoznačně 103:72. Hostům citelně scházel klíčový rozehrávač Adam Číž kvůli zranění nohy. "Nedokázali jsme bez něj dobře reagovat. Během zápasu jsme ještě ztratili Novotného. Neměli jsme co nabídnout, po nějakých pěti minutách bylo rozhodnuto, jak se utkání bude vyvíjet," uvedl kolínský trenér Miroslav Sodoma.

V poraženém týmu se prosadil 12 body a 15 doskoky Jakub Petráš. Nejlepším střelcem zápasu byl brněnský Rashad Madden s 20 body, double double za 14 bodů a 14 doskoků si připsal Danilo Djuričič.

"V prvním poločase jsme udělali pár špatných rozhodnutí na obranné polovině, nedostali jsme do hry Mickelsona, který měl rychle několik faulů. Přesto si myslím, že jsme kontrolovali vývoj utkání. Jsem rád, jakým způsobem se prezentovali mladí hráči, mohli jsme rozložit minuty," uvedl kouč vítězů Lubomír Růžička. Brno se navíc dobře naladilo na sobotní ligový souboj s Opavou, kterou může sesadit z druhého místa.

Opava dnes vybojovala postup v Děčíně, kde zvítězila 94:85. Martin Gniadek pomohl k výhře 22 body, Mattias Markusson zaznamenal 14 bodů a 14 doskoků. Domácím nebylo nic platných 26 bodů kapitána Tomáše Pomikálka ani double double Craiga Osaikhwuwuomwana za 21 bodů a 10 doskoků.

Čtvrtfinále Českého poháru basketbalistů:
Brno - Kolín 103:72, Děčín - Opava 85:94.
Utkání Pardubice - USK Praha bylo odloženo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.