Hlavní obsah

Bývalá hvězda USK Thomasová se ve WNBA blýskla dalším triple doublem

Bývalá opora basketbalistek USK Praha Alyssa Thomasová zaznamenala ve WNBA popáté v kariéře triple double a vylepšila vlastní rekord zámořské soutěže. V úterním vítězném utkání Connecticutu v Seattlu (85:79) nastřílela americká křídelní hráčka 13 bodů, dalších 12 košů padlo po jejích asistencích a přidala k tomu 15 doskoků.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

V základní části je to její třetí výkon s dvoucifernými čísly ve třech základních statistických ukazatelích a vyrovnala se tím v čele pořadí Candace Parkerové a Sabrině Ionescuové. Další dva triple doubly přidala Thomasová v loňské finálové sérii proti pozdějším šampionkám z Las Vegas. V bojích o titul se jí to povedlo jako první hráčce. Nikdo jiný v lize také dosud nezaznamenal triple double ve dvou utkáních po sobě.

V historii WNBA od roku 1996 se triple double povedl jen jedenácti hráčkám. Dohromady bylo takových případů 21 a Thomasová se postarala o posledních pět.

Na desáté výhře Connecticutu v sezoně se podílela 13 body také Brionna Jonesová, jež na rozdíl od Thomasové bude za USK hrát i v příští sezoně. Americká pivotka utkání nedohrála kvůli zranění, těsně před koncem opustila palubovku s dopomocí. Tým Sun vede Východní konferenci s bilancí 10-3, lépe jsou na tom v lize jen obhájkyně titulu z Las Vegas (10-1).

Reklama