Hlavní obsah

Bývalý basketbalista Kemp opustil vězení, střílel prý v sebeobraně

Bývalý hvězdný basketbalista Shawn Kemp byl ve čtvrtek propuštěn z vězení v Pierce County, ve kterém se ocitl o den dříve jako jeden z aktérů přestřelky na parkovišti před obchodním domem v Tacomě. Proti třiapadesátiletému někdejšímu hráči Seattlu nebylo prozatím vzneseno žádné obvinění, vyšetřování ale dál probíhá. Zatím se ukázalo, že Kemp při incidentu použil zbraň, podle jeho právníka ale střílel v sebeobraně a nedopustil se žádného trestného činu. Událost se obešla bez zranění.

Foto: www.cbf.cz/Václav Mudra

Basketbal - ilustrační foto.

Článek

Podle Kempova advokáta Scotta Boatmana se bývalý basketbalista stal původně obětí krádeže. Pachatelé mu z automobilu vzali některé věci včetně mobilního telefonu, který se později Kempovi podařilo vystopovat na parkovišti. "Když se přiblížil k vozidlu ve snaze získat ukradený majetek zpět, jedinci ve voze na něj vystřelili a pan Kemp v sebeobraně opětoval střelbu. Jeho jednání bylo přiměřené a právně odůvodněné," citovala právníka agentura Reuters.

Šestinásobný účastník Utkání hvězd NBA Kemp odehrál v zámořské lize 14 sezon. Vedle Seattlu, s nímž v roce 1996 podlehl až ve finále Chicagu, nastupoval i za Cleveland, Portland a Orlando. Do ligy byl draftován jako 17. v pořadí v roce 1989, o pět let později byl členem vítězného týmu USA na mistrovství světa v Kanadě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články