Hlavní obsah

Česko - Bělorusko 54:57České basketbalistky nestačily v přípravě na Bělorusko

Aktualizováno

České basketbalistky prohrály ve čtvrtém přípravném utkání před mistrovstvím Evropy v Praze s Běloruskem 54:57. Týmu kouče Štefana Svitka nepomohlo ani 22 bodů nejlepší střelkyně zápasu Kateřiny Elhotové. Bělorusky, za které si připsala díky 13 bodům a 15 doskokům double double Anastasija Veramejenková, oplatily českému týmu čtvrteční prohru 59:71. Bilanci prohry a výhry měly Češky i minulý týden se Švédkami (50:62 a 79:61).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistka Kateřina Elhotová

Článek

Češky od začátku duelu doháněly ztrátu a krátce se dostaly do vedení jen ve 4. minutě, kdy Romana Hejdová otočila stav na 7:6. Bělorusky na to ale zareagovaly dvanáctibodovou šňůrou, kterou začaly třemi trojkami v řadě Veramejenková, Marija Papovová a Marie Bentleyová. Ta byla při chuti a dokonce první čtvrtiny zvýšila už na rozdíl 12 bodů.

Na startu druhé desetiminutovky Češky stáhla ztrátu na 26:28, když deset z 12 bodů v této části vstřelila Kateřina Elhotová a přidala se jen z trestných hodů Alena Hanušová.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ilustrační foto.

Na přelomu prvního a druhé poločasu ale dělila koše Julie Riesingerové a Elhotové pasáž pěti minut a 52 sekund bez skórování a Bělorusky během té doby unikly na desetibodový rozdíl. Na dva body přiblížila dvakrát Svitkův výběr na konci třetí čtvrtiny Kristýna Brabencová, v druhém případě to bylo po krásné kombinaci s Julií Pospíšilovou.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

V přípravném utkání basketbalistek (zleva) Eliška Hamzová z České republiky a Kalis Loydová ze Švédska.

Na začátku závěrečné části se to povedlo i dalšími třemi body Elhotové a také 42 sekund před koncem Reisingerové snížit, ale překlopit vedení na svou stranu Češky nedokázaly.

Evropský šampionát se bude hrát od 17. do 27. června ve Štrasburku a Valencii, Svitkův tým čeká ve Francii Rusko, domácí reprezentace a Chorvatsko. Generálkou budou pro český výběr opět v Praze na Královce duely se Slovenskem 10. a 11. června.

Přípravné utkání basketbalistek v Praze:
ČR - Bělorusko 54:57 (14:26, 29:33, 44:46)
Nejvíce bodů: Kateřina Elhotová 22, Hejdová 10, Reisingerová a Brabencová obě 6 - Veramejenková 13, Bentleyová 12, Hasperová 11. Fauly: 16:21. Trestné hody: 17/12 - 12/8. Trojky: 4:7. Doskoky: 28:47.

Reklama

Související témata: