Hlavní obsah

Chomutov udržel strůjkyni bronzu v lize basketbalistek Wynnovou-Pollardovou

Bronzový tým minulé sezony ligy basketbalistek Chomutov udržel i pro nadcházející ročník v kádru svoji hlavní hvězdu a strůjkyni historického úspěchu v ŽBL Najai Wynnovou-Pollardovou. Šestadvacetiletá americká univerzálka na pozici rozehrávačky a křídla podepsala s Levharticemi novou smlouvu. Chomutovský celek o pokračování spolupráce s třetí nejlepší střelkyní uplynulé ligové sezony informoval na svém webu.

Foto: bk-chomutov.cz

Basketbalové Levhartice z Chomutova. Ilustrační foto.

Článek

"Podepsat Jai byl náš nejdůležitější úkol," uvedl majitel klubu Petr Drobný. "Získala si fanoušky, spoluhráčky a vlastně celé naše okolí svým přístupem jak k basketu, tak i k životu. Je to opravdový profesionál. Pevně věříme tomu, že bude naším základním kamenem k dobré reprezentaci klubu a města v EuroCupu," dodal.

Wynnová-Pollardová v premiérovém ročníku po příchodu do chomutovského celku zaznamenala v 27 zápasech včetně play off v průměru 19,1 bodu a s rovnými 10 doskoky na utkání byla navíc druhou nejlepší hráčkou v podkošové činnosti. V dubnovém posledním utkání série o bronz v Hradci Králové předvedla ojedinělý výkon, když k vítězství 74:58 přispěla 27 body a 23 doskoky.

V chomutovském dresu budou v příští sezoně hrát poprvé v klubové historii dvě Američanky. Tým trenéra Pavla Staňka už dříve získal pivotku Yemiyah Morrisovou.

Reklama

Související témata: