Hlavní obsah

Cleveland s Dallasem v play off NBA oplatily soupeřům vysoké porážky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco první zápas basketbalisté Clevelandu prohráli o 25 bodů, druhý duel čtvrtfinále play off NBA vyhráli v Bostonu 118:94 a srovnali tak sérii na 1:1 na zápasy. Také Dallas oplatil soupeři vysokou porážku z prvního duelu a po výhře 119:110 srovnal sérii s Oklahoma City na 1:1.

Foto: David Butler Ii, Reuters

Basketbalista Clevelandu Cavaliers forward Evan Mobley smečuje během zápasu s Bostonem Celtics.

Článek

V prvním duelu se Cleveland spoléhal až příliš na Donovana Mitchella. Ten měl tentokráte mnohem výraznější podporu spoluhráčů, když dobře zahrála celá základní pětka plus náhradník Caris LeVert. Mitchell tak mohl v první půli hlavně tvořit a měl dost sil, aby ve třetí části 16 body zápas rozhodl.

„Snažil jsme se více zapojit spoluhráče, tím zaměstnat obranu soupeře, abych se dostával ke střelám. Dnes jsme je dostali pod tlak,“ řekl Mitchell, který nasbíral 29 bodů, 7 doskoků a 8 asistencí. Evan Mobley přidal 21 bodů a 10 doskoků a LeVert rovněž dal 21 bodů. Pro Cleveland to byla první venkovní výhra v letošním play off.

„Čekali jsme, že budou hrát lépe, ale nedokázali jsme na to odpovědět,“ řekl zkušený pivot Bostonu Al Horford. Podle ESPN je výhra o 24 bodů nejvyšší v play off, jakou kdy od roku 1991 vybojoval tým, který první zápas prohrál dvouciferným rozdílem.

Také Dallas ukázal zcela odlišnou tvář než v prvním duelu. Dosud se v play off spíše trápil při střelbě z dálky. Tentokráte mu ale trojky zápas v Oklahoma City vyhrály, když Mavericks trefili 18 trojek. Hned pět z nich dal Luka Dončič, který měl dosud v play off úspěšnost jen 22 procent. Dnes ale střílel přesně a nasbíral 29 bodů, 10 doskoků a 7 asistencí.

Druhým hrdinou ale tentokráte nebyl Kyrie Irving, který dal jen 9 bodů a 11 asistencí, skvěle ho však v bodech zastoupil P. J. Washington, který dal hned 7 trojek a rovněž nasbíral 29 bodů. Z lavičky pak přidal 17 bodů Tim Hardaway.

Thunder sice tradičně táhl Shai Gilgeous-Alexander s 33 body, 12 doskoky a 8 asistencemi, ale ze spoluhráčů už se k němu přidal jen Jalen Williams s 20 body.

Utkání se zlomilo v polovině poslední čtvrtiny, kdy domácí minuli hned sedm střel po sobě, zatímco na druhé straně se dvakrát prosadil Dončič a Dallas utekl na dvouciferný rozdíl, který už udržel až do konce.

2. kolo play off NBA:
Východní konference - 2. zápas:
Boston - Cleveland 94:118, stav série 1:1.
Západní konference - 2. zápas:
Oklahoma City - Dallas 110:119, stav série 1:1
Související témata: