Hlavní obsah

Clippers i Atlanta vyrovnali proti favoritům série 2. kola play off NBA

Basketbalisté Los Angeles Clippers i Atlanty vyrovnali ve svých halách série druhého kola play off NBA proti nejvýše nasazeným týmům po základní části na 2:2. Clippers opět díky třicetibodovým výkonům Kawhiho Leonarda a Paula George porazili podruhé za sebou Utah, tentokrát 118:104, Hawks na předchozí domácí porážku proti Philadelphii odpověděli výhrou 103:100.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Basketbalista Los Angeles Clippers Marcus Morris Sr. (vpravo) a Jordan Clarkson z Utahu Jazz v akci během play off NBA.

Článek

George s Leonardem, který ale poslední minuty zápasu odseděl na lavičce kvůli potížím s kolenem, navázali na dominantní výkony ze sobotního zápasu. Oba v pondělí nastříleli po 31 bodech, první přidal devět doskoků, druhý sedm. V týmu Jazz pošesté za sebou zaznamenal třicetibodový příspěvek rozehrávač Donovan Mitchell, autor šesti trojek a 13 úspěšných trestných hodů dal 37 bodů. Nejlepší tým základní části dal první koš zápasu, ale pak už ani jednou nevedl.

Atlanta zvítězila navzdory až osmnáctibodovému manku ze závěru prvního poločasu. V úvodu poslední části se Hawks poprvé od 6. minuty zápasu vrátili do vedení a vyrovnanou koncovku rozhodli pro sebe. Využili i indispozici Joela Embiida, který po ošetření kolena ve druhé čtvrtině neproměnil po změně stran žádnou z dvanácti střel z pole.

Hawks k výhře dovedl Trae Young, který se 77 sekund před koncem postaral košem na 99:98 o poslední obrat skóre a v poslední minutě čtyřmi proměněnými šestkami vedení jistil. S 25 body byl nejlepším střelcem zápasu, navíc se zaskvěl 18 asistencemi. Bogdan Bogdanovič přidal 22 bodů, lídrem Sixers byl s 20 body Tobias Harris, Embiid zaznamenal 17 bodů a 21 doskoků.

2. kolo play off NBA:
Východní konference - 4. zápas:
Atlanta - Philadelphia 103:100, stav série 2:2.
Západní konference - 4. zápas:
LA Clippers - Utah 118:104, stav série 2:2.

Reklama

Související témata: