Hlavní obsah

Curry vyhrál nad Ionescuovou trojkařský „souboj pohlaví“ před Utkáním hvězd NBA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stephen Curry vyhrál před Utkáním hvězd NBA basketbalový střelecký „souboj pohlaví“ se Sabrinou Ionescuovou. Duel ostrostřelců mužské NBA a ženské WNBA z tříbodové vzdálenosti ovládl v Indianapolis čtyřnásobný šampion zámořské ligy a hvězda Golden State nad mistryní světa z New York Liberty 29:26.

Foto: Trevor Ruszkowski, Reuters

Basketbalista Golden State Warriors Stephen Curry

Článek

„Velkolepá zábava, skvělé střely, úžasných 70 sekund od každého z nás,“ prohlásil pětatřicetiletý Curry po absolvování 25 střel z pěti různých stanovišť za tříbodovým obloukem, na který měli oba minutu a 10 sekund. „Nastavila laťku hodně vysoko, bylo neuvěřitelné ji sledovat. A když jsem nedal dvě trojky za sebou, věděl jsem, že musím zabrat,“ dodal hvězdný rozehrávač, který přišel na řadu jako druhý.

O devět let mladší Ionescuová konstatovala, že umění střelby není věc pohlaví. „Když to umíš, tak to umíš. Je jedno, jestli jsi kluk, nebo holka. Rozhoduje srdce a víra, že jsi nejlepší,“ prohlásila. „Steph vyhrál zaslouženě, ale doufám, že tohle nebylo naposledy, a příště s tím chci naložit lépe,“ uznala porážku hráčka, jež vloni při All Star Game WNBA zaznamenala v tradiční trojkařské soutěži 37 bodů ze 40 možných a vytvořila rekord ženské i mužské obdoby soutěže. Curry dal nejvíce trojek v historii NBA (3585) a při Utkání hvězd střelbu za tři body opanoval v letech 2015 a 2021.

Prvenství v klasické podobě soutěže v tříbodové střelbě obhájil Damian Lillard z Milwaukee a také populární smečování mělo stejného vítěze jako před rokem v Salt Lake City. Opět triumfoval hráč záložní G-League Mac McClung. Vlastní Utkání hvězd je na programu v noci na pondělí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články