Hlavní obsah

Další drtivá výhra, basketbalistky USK si zahrají o titul

Basketbalistky USK Praha nedopustily překvapení ani ve třetím utkání semifinálové série ŽBL s Hradcem Králové a po dalším přesvědčivém vítězství 90:44 postoupily do ligového finále. O jejich soupeři může být jasno už v neděli, kdy rovněž favorizované Žabiny Brno budou hostit Chomutov za stavu 2:0 na zápasy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zprava Valeriane Vukosavljevicová z USK ZVVZ Praha, Kateřina Zeithammerová z Hradce Králové.

Článek

Pražanky v přípravě na finálový turnaj Evropské ligy, který budou od pátku hostit v hale na Královce, poprvé v letošním ligovém play off nenastřílely přes sto bodů. O vítězství týmu Natálie Hejkové ale nebylo pochyb, Hradec Králové obhájkyně titulu porazily v semifinálových zápasech průměrně o téměř 54 bodů; se Slovankou ve čtvrtfinále činil průměrný rozdíl dokonce přes 75 bodů.

Nejlepší střelkyní domácího týmu byla tentokrát slovenská rozehrávačka Barbora Wrzesiňská s 15 body. V týmu soupeře dala o tři víc Kateřina Zeithammerová, nikdo další ale nepřispěl více než šesti. Lvice daly ve druhém poločase pouze 16 bodů, ale na pátý pokus v sezoně poprvé neinkasovaly od mistrovského celku stovku.

Semifinále play off basketbalové ligy žen - 3. zápas:
USK Praha - Hradec Králové 90:44 (31:17, 51:28, 71:37)
Nejvíce bodů: Wrzesiňská 15, Vukosavljevičová 14, Jonesová 12 - Zeithammerová 18, Velichová a Vlachová po 6. Konečný stav série: 3:0.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.