Hlavní obsah

LA Lakers - Memphis 120:91Davis zařídil výhru Lakers 40 body a 20 doskoky

Letní posila basketbalistů Los Angeles Lakers Anthony Davis se v NBA při úterní výhře 120:91 nad Memphisem blýskl 40 body a dvaceti doskoky. Šestadvacetiletý bývalý hráč New Orleans trefil sedm ze 17 střel z pole a z 27 trestných hodů minul jediný. Sekundoval mu LeBron James, přestože zažívá kvůli rozsáhlým požárům v Kalifornii krušné noci.

Foto: Richard Mackson, Reuters

Anthony Davis (3) z Los Angeles a Kyle Anderson (1) z Memphisu.

Článek

Tahoun Lakers James zvládl utkání navzdory tomu, že ho s rodinou museli policisté během pondělní noci evakuovat. "Z domu (v Brentwoodu) jsme se dostali kolem druhé ráno, v bezpečí jsme pak byli až kolem čtyř. Bylo to šílené, téměř vůbec jsem nespal. Tři hotely měly plno a poštěstilo se nám až ve čtvrtém," svěřil se James na tréninku před zápasem. Nabídku trenéra Franka Vogela na den volna ale odmítl.

Davis nasbíral 40 bodů a 20 doskoků za 31 minut hry a na tato čísla se v dresu Lakers dostal jako první hráč od legendy Shaquillea O'Neala v roce 2003.

Basketbalistům Miami také výrazně pomohla nová posila. Jimmy Butler se po letní výměně z Philadelphie uvedl 21 body. Nováček Tyler Herro dal ještě o osm více a společně dovedli Heat k výhře nad Atlantou 112:97. Atlanta navíc přišla o oporu Trae Younga, jenž si ve druhé čtvrtině zvrtl kotník a zápas nedohrál.

Butler začátek sezony vynechal, protože chtěl strávit čas s čerstvě narozenou dcerou Rylee. V úterý proměnil pět z 11 střel z pole, 10 z 15 šestek a přidal i pět doskoků a tři zisky. "Jimmy je pro nás jedním z nejdůležitějších hráčů. Hraje přesně tak, jak potřebujeme," pochvaloval si kouč Erik Spoelstra. Po třetí výhře ze čtyř utkání je Miami v tabulce Východní konference druhé.

Dallas uspěl 109:106 v Denveru a má rovněž bilanci 3:1. Mavericks táhlo devět dvouciferných střelců, nejvíc bodů - 14 - si připsali náhradníci Maxi Kleber a Tim Hardaway. Hvězdný Slovinec Luka Dončič tentokrát trefil pouze tři z 12 střel a zůstal na 12 bodech. V dresu Denveru zaznamenal druhý triple double v sezoně srbský pivot Nikola Jokič za 10 bodů, doskoků i asistencí.

NBA:
Denver - Dallas 106:109
LA Lakers - Memphis 120:91
Miami - Atlanta 112:97

Reklama

Související témata: