Hlavní obsah

Devátý nejlepší střelec historie NBA Anthony ukončil kariéru

Týden před 39. narozeninami ukončil kariéru americký basketbalista Carmelo Anthony, jenž má za sebou 19 sezon v NBA. Trojnásobný olympijský vítěz hrál naposledy v ročníku 2021/22 za Los Angeles Lakers, od té doby byl bez angažmá.

Foto: Profimedia.cz

Carmelo Anthony zdraví diváky v newyorské Madison Square Garden, kde na začátku května sledoval zápas mezi Knicks a Miami.

Článek

"Přišel čas říct sbohem," napsal na twitteru Anthony, jenž se loučí jako devátý nejlepší střelec historie ligy. Newyorský rodák nastřílel v dresu šesti týmů celkově 28.289 bodů, v roce 2013 byl nejlepším střelcem sezony a desetkrát byl vybrán do Utkání hvězd.

Anthonyho si vybral Denver jako třetího v celkovém pořadí na draftu v roce 2003, kdy byl jedničkou LeBron James. Vedle Nuggets hrál 201 cm vysoký basketbalista také za New York, Oklahomu, Houston, Portland a Lakers. V dresu Spojených států získal na olympijských hrách v Aténách 2004 bronz, na dalších třech turnajích pod pěti kruhy už ale bral zlato.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.