Hlavní obsah

Dončič hlavou dolů. Nejlepší střelec NBA se vrhl mezi diváky

Při loňském EuroBasketu vzal na sebe vinu za šokující čtvrtfinálovou porážku s Polskem, v nové sezoně NBA ale slovinský rozehrávač Luka Dončič podává neskutečné výkony, které nadšeně kvitují nejen fanoušci Dallasu.

Foto: Ringo Chiu, ČTK/AP

Luka Dončič při svém neplánovaném výletu mez diváky.

Článek

Výjimkou nebyl ani úterní souboj s LA Clippers, v němž rodák z Lublaně zaznamenal 43 bodů, 11 doskoků a sedm asistencí. I když Mavericks nakonec prohráli 101:113.

V polovině třetí čtvrtiny ale Dončič dallaské příznivce trochu vystrašil. Po doskoku ztratil rovnováhu po kontaktu s Nicolasem Batumem a zabrzdila ho až první řada diváků, přes kterou přelétl a přistál na zádech.

Slovinská superstar se vyhnula zranění a pokračovala v zápase, který byl pro Dončiče devátým v sezoně, kdy zaznamenal aspoň 40 bodů. Zároveň to byl jeho osmý čtyřicetibodový duel proti Clippers v kariéře. Přezdívka Luka Magic přesně odráží úžasné výkony.

"Tenhle chlapík rád hraje proti všem, ale proti nám to vážně miluje," složil Dončičovi poklonu kouč Clippers Tyronn Lue.

"Ale ne, nemělo to na mě žádný vliv. Jen jsem zavrávoral a skončil mezi diváky," mávl nad artistickým incidentem rukou Dončič, který na konci prosince v duelu s NY Knicks vytvořil 60 body klubový rekord Mavericks. Celkově má průměr 34,2 bodu na utkání a je největším kandidátem na titul nejužitečnějšího hráče sezony.

Lístky k ploše obvykle stojí v NBA tisíce dolarů, jejich majitelé se ale kromě intenzivního zážitku někdy nevyhnou ani ostrému kontaktu s hráči bojujícími o míč.

Když se pro něj mezi diváky vrhal více než 160kilový Shaquille O'Neal, bylo to i o zdraví, jak ukazuje video výše. V sestřihu je také vtipný moment z doby jeho působení ve Phoenixu. Shaq už vypadal, že skočí po balónu mimo hřiště a spoluhráči z lavičky Suns se v mžiku rozprchli, ještě než O'Neal stačil na poslední chvíli přibrzdit.

Reklama

Související témata: