Hlavní obsah

Dončič v NBA útočí na milník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Slovinský basketbalista Luka Dončič potřebuje nastřílet už jen jedenáct bodů, aby dosáhl v NBA na hranici 10 000. Takový milník překoná opora Dallasu nejrychleji ze všech aktivních hráčů zámořské ligy. Dončič dosud v NBA odehrál teprve 357 utkání a pokud se mu podaří na milník dosáhnout v nadcházejícím utkání proti Mavericks v noci na úterý ve Phoenixu, vyrovná se Bobu McAdooovi, který milník překonal jako šestý nejrychlejší basketbalista.

Foto: Richard W. Rodriguez, ČTK/AP

Basketbalista Dallasu Luka Dončič je blízko velkého milníku

Článek

Rychleji než Dončič či McAdoo už tento milník v historii zvládlo pokořit hned několik basketbalistů. V historii se to povedlo rychleji hned šesti hráčům: Wilt Chamberlain to dokázal za 236 zápasů, Michael Jordan za 303, Elgin Baylor za 315, Kareem Abdul-Jabbar za 319, Oscar Robertson za 334 a George Gervin za 355 utkání.

Dončič chyběl v pátečním duelu s Houstonem kvůli potížím se stehenním svalem, ale hned v sobotu se zaskvěl triple doublem (39 bodů, 12 doskoků a 10 asistencí) proti San Antoniu. S průměrem 32,9 bodu na zápas je druhým nejlepším střelcem sezony po Joelu Embiidovi z Philadelphie (35,0), minimálně na třicetibodovou hranici dosáhl Dončič ve dvanácti zápasech z posledních třinácti.

Reklama

Související témata: