Hlavní obsah

Finská Vlčí smečka řádila v O2 areně. Fanoušek se trefil za 100 000 korun

Před dnešním duelem českých basketbalistů s Finskem zažila zatím největší nápor fanzóna před O2 arénou, která nabízí fanouškům vyžití před zápasy v pražské skupině mistrovství Evropy i samotné sledování přenosů z utkání. Vedle domácích příznivců je totiž v české metropoli nepočetnější skupina právě z finské "Vlčí smečky", která čítá okolo pěti tisíc fanoušků.

Fanoušek se trefil z poloviny hřiště a získal 100 tisíc korunVideo: Sport.cz

 
Článek

"Byla to zátěžová zkouška fanzóny. Byli jsme na to připravení," řekl ČTK event manažer České basketbalové federace Jan Toběrný. Finové mají v Praze jednoznačně nejvyšší zastoupení ze zahraničních účastníků před Poláky, Srby, Izraelci a Nizozemci. V sobotu večer měli i na vlastní akci u Občanské plovárny setkání s finskou reprezentací.

"Finští fanoušci si fanzónu oblíbili a brali ji útokem. Kapacita je asi 1500 lidí, největší nápor je od českých a pak finských fanoušků. Denně tady můžou projít zhruba jednotky tisíc lidí. Těžko se to odhaduje, fanzóna je šikovně umístěná mezi O2 arenou a východem z metra. Každý, kdo míří na zápasy, tak jí může projít," podotkl Toběrný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vít Krejčí se snaží dostat míč do koše Finů.

Fanoušci si mohou na kurtu na basketbal 3x3 zaházet na koš a zahrát si. Probíhají tu střelecké soutěže o ceny u sponzorských stánků EuroBasketu. "Například o dres Tomáše Satoranského. Fanoušci si mohou vyzkoušet, jak vysoko vyskočí. Nebo mohou pokořit rekord v basketbalové hře Arcade. Pokud pokoří rekord, tak během zápasu mohou v O2 areně střílet o 100 tisíc korun. To je nejatraktivnější věc," dodal Toběrný.

Právě po první čtvrtině dnešního českého zápasu, v kterém se Finové svým počtem v hale vyrovnali českým fanouškům a byli hodně slyšet, jeden z řad Susijengi jako první cennou výhru trefil.

„Cítím se úžasně, i když je vlastně těžké popsat své pocity z toho být na palubovce, když mi fandí tisíce lidí. Nikdy jsem vyloženě netrénoval hody z půlky, ale občas si je při tréninku jen tak pro zábavu vyzkouším," popisoval jedinečný zážitek úspěšný sedmnáctiletý exekutor, který do Prahy přicestoval z finského města Luopioinen.

Reklama

Související témata: